Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів приготування закусок з грушею та сиром. Таким блюдом ви не тільки здивуйте гостей, але і викличете захоплення вашими кулінарними здібностями у своїх домочадців.
Салат з виноградом, грушею та сиром
Інгредієнти: темний виноград - 300 г; груша - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; салат Латук - 05 пучка; сир з пліснявою - 50 г; лайязикай сік - 1 ч. ложка; мед - 1 ч. ложка. Приготування Салатні листя гарненько промиваємо, нариваем руками на великі шматочки. Виноград розрізаємо навпіл, сир досить крупно кришимо. З груші видаляємо серцевину і шаткуємо її тонкими пластинами. Для заправки змішуємо мед, оливкова масло і сік лайма. До листя салату додаємо грушу, виноград і сир. Поливаємо салат з виноградом заправкою і присипаємо за бажанням горіхами.
Тости з сиром і грушами
Інгредієнти: хліб - 8 скибочок; огірок - 1 шт.; груша - 2 шт.; червона цибулина - 1 шт.; сир з пліснявою - 200 г; твердий сорт сиру - 50 г; вершкове масло - 15 ст. ложки; коричневий цукор - 1 ст. ложка; оливкова олія - 2 ст. ложки. Приготування Груші промиваємо, обсушуємо і нарізаємо скибочками. У сковороді розігріваємо вершкове масло, додаємо цукор, розмішуємо 1 хвилинку і викладаємо скибочки груш. Тушкуємо фрукти кілька хвилин. Хліб кладемо на деко, збризкуємо оливковою маслом, посипаємо тертим сиром і запікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Огірок нарізаємо кружальцями, цибулю чистимо і подрібнюємо, а сир з пліснявою рубаємо невеликими кубиками. Тепер на хлібні скибочки кладемо огірки, посипаємо цибулею і накриваємо сиром з цвіллю. Завершуємо бутерброд скибочками груш і ставимо на 5 хвилин в духовку. Ось і все, запечені тости з грушею та сиром готові!
Піца з сиром і грушею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 150 г; сіль - 5 р; вода - 1 ст.; оливкова олія; сухі дріжджі - 05 р. Для начинки:
сир Моцарелла - 120 г; сир Горгонзола - 100 г; груша - 1 шт. Приготування Для тіста з'єднуємо борошно з водою, вливаємо оливкове масло, кладемо сіль і дріжджі. Гарненько вимішуємо його і розкочуємо качалкою в коло товщиною 15 мм. Потім викладаємо на тісто попередньо натертий сир Моцарелу і нарізану невеликими шматочками сир горгонзола. Тепер відправляємо піцу в духовку і випікаємо 5-7 хвилин при 180 градусах. Після закінчення часу обережно дістаємо піцу, столовою ложкою розтираємо станули шматочки сиру так, щоб вся поверхня була рівномірно покрита ним. Потім беремо грушу, очищаємо від шкірки, нарізаємо тонкими кружальцями і викладаємо на піцу.