Літо не за горами, а це означає, що зовсім скоро на ринках і на полицях супермаркетів почнуть блищати рум'яними боками соковиті болгарські перці. Звичайно, перець дуже смакує у салатах, але куди смачніше обсмажити на грилі разом з часником і спеціями.
Рецепт смаженого болгарського перцю
Інгредієнти: болгарський перець - 3 шт.; часник - 2 зубчики; бальзамічний оцет; оливкова олія. Приготування Болгарські перці промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Робимо на кожному перці кілька невеликих надрізів за допомогою ножа і вкладаємо їх на запалену газову конфорку. Обсмажуємо перці до тих пір, поки шкірка на них не стане повністю чорною, після чого її зчищаємо і обтираем овочі змоченою у воді серветкою.
Якщо газової конфорки у вас немає, то запечіть перці в духовці до тих пір, поки шкірка не почне з них сходити.
Часник пропускаємо через прес і змішати отриману масу з оливковою олією. Вливаємо олію до оцту і ретельно збиваємо. Готовою сумішшю поливаємо болгарські перці і подаємо до столу.
Смажений солодкий і гострий перець з часником
Якщо ви досі перебуваєте в пошуках смачної страви для приготування в домашніх умовах, то цей рецепт безумовно прийде вам на допомогу. Солодкі та гострі перці, приправлені часником і оливковою олією чудово підійдуть в якості одного з варіантів гарніру, або для приготування сендвічів і салатів.
Інгредієнти: болгарський перець - 1 шт.; гострий перець - 1 шт.; часник - 3 зубчики; оливкова олія - 1/2 ст.; сіль - за смаком. Приготування Перці очистити від насіння, промиваємо й розрізаємо навпіл, після чого нарізаємо кожен перець шматочками в 25-3 див. В сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізані перці і часточки часнику, не забуваючи постійно помішувати. Як тільки перці не стануть м'якими, посипаємо їх сіллю і знімаємо з вогню.
Готову страву можна подати як гарнір до м'яса або рибі, полив бальзамічним оцтом або лимонним соком.
Смажений болгарський перець з часником
Інгредієнти: болгарські перці - 4 шт.; оливкова олія - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; орегано сушений - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; свіжий базилік. Приготування Розігріваємо духовку до 200 градусів. Перці розрізаємо навпіл і видаляємо все насіння. Поливаємо шматочки перців оливковою олією і натираємо пропущеним через прес часником. Кожен перчик посипаємо сіллю і перцем, а також сушеним орегано. Запікаємо перці до м'якості, а після подаємо, прикрасивши свіжими листям базиліка.