Вернуться назад Распечатать

Гарячі бутерброди з фаршем

Гарячі бутерброди з фаршем
Бутерброди з різних продуктів, будь-якого виду і форми дуже зручні для сніданків, ланчів, фуршетів і шведських столів. Гарячий бутерброд з фаршем - звична частина багатьох прийомів їжі в різних країнах.
Розповімо, як приготувати гарячі бутерброди з м'ясним фаршем в духовці, рецепт цієї страви зовсім нескладний.

Гарячі бутерброди з м'ясним фаршем


Інгредієнти:

  • хліб фуршетний або багет, нарізаний скибочками;

  • фарш м'ясний якісний (змішаний) - близько 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйце куряче - 1-2 шт.;

  • спеції сухі мелені;

  • сир твердий - близько 200-300 р;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа різна для оформлення (петрушка, кріп, зелена цибуля, кінза, базилік, розмарин і ін).


  • Приготування
    Краще, звісно, купити м'ясо і приготувати фарш самостійно, пропустивши його через м'ясорубку - так ви будете впевнені в його якості. Використовуємо для цього свинину, молоду яловичину, можна додати і куряче м'ясо. Також пропускаємо через м'ясорубку цибулю і часник. Додаємо яйця і половину тертого сиру. Приправляємо фарш спеціями, солити не треба, в сирі досить солі.
    Кожен скибочку хліба трохи присипаємо сиром - він добре «приклеїть» шар фаршу до скибочці хліба. Зверху акуратно викладаємо рівний шар фаршу. Підрівнюємо столовим ножем. Бажана товщина шару фаршу - близько 1-15 см. Якщо шар фаршу товщі, доведеться трохи збільшити час запікання.
    Бутерброди викладаємо на сухе деко (добре б простелити його пекарської папером і/або змастити свинячим салом, але не рослинною олією). Запікаємо бутерброди з фаршем в духовій шафі протягом хвилин 20 при температурі близько 200 градусів за С. Вимикаємо вогонь і виймаємо деко з духовки.
    Не знімаючи з деко, посипаємо кожен бутерброд сиром і оформляємо зеленню. Повертаємо деко з бутербродами в остигаючу
    Гарячі бутерброди з фаршем
    духовку ще на 5-10 хв. Сир повинен лише подплавиться, а не розплавиться повністю. Готові гарячі бутерброди викладаємо на блюдо, трохи охолоджуємо і подаємо до столу. Їх можна сервірувати як з чаєм або кави, так і з келихом столового вина або пива.
    Гарячі бутерброди з рибним фаршем готуються точно так само, з дотриманням таких же пропорції і послідовності дій, як в першому рецепті (див. вище). Риба повинна бути не занадто жирної і, звичайно ж, свіжої (або свіжомороженої). В рибний фарш можна додати аніс і фенхель - ці спеції добре поєднуються саме з рибою. Запікатися такі бутерброди, напевно, будуть трохи швидше - протягом 15-20 хвилин.