Смачна холодна закуска у вигляді рулетів з крабових паличок стане відмінною альтернативою доволі набридлому "Крабовому", тим більше що виглядає таке блюдо більш ошатно на святковому столі.
Рецепт крабового рулету
Інгредієнти: крабові палички - 1 упаковка (250 г); молоко - 1/4 ст.; яйця - 8 шт.; борошно - 2/3 ст.; твердий сир - 80 г; рослинна олія; майонез; зелень. Приготування 5 яєць збиваємо з борошном, молоком і щіпкою солі, отримане тісто змішуємо з натертими на дрібній тертці крабовими паличками. Деко для випічки застеляємо пергаментом, змащуємо маслом пергамент і виливаємо на нього омлет . Ставимо омлет в духовку розігріту до 180 градусів на 15 хвилин.
Решта яйця відварюємо круто і змішуємо з тертим твердим сиром, зеленню і майонезом. Отриману суміш розподіляємо поверх остиглого крабового омлету і звертаємо все в рулет. Даємо яєчного рулету з крабовими паличками охолонути перед подачею години 3-4.
Крабові рулети з начинкою
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; яйця - 5 шт.; твердий сир - 100 г; майонез; зелень. Приготування Крабові палички швидко занурюємо в гарячу воду, щоб потім їх було легко розгорнути. Кожен рулетик розгортаємо в один пласт і залишаємо.
Яйця відварюємо круто, білки відділяємо від жовтків і натираємо окремо один від одного. Окремо також натираємо і твердий сир. Змішуємо сир з білками, нарізаною зеленню і майонезом. Розподіляємо отриману масу по розгорнутій крабовою паличці і згортаємо її знову.
Торцеві сторони паличок змащуємо майонезом і занурюємо в натертий яєчний жовток.
Крабовий рулет з лаваша
Інгредієнти: лаваш тонкий; крабові палички - 200 г; яйця - 4 шт.; кукурудза консервована - 1/2 банки; майонез; зелень. Приготування Яйця відварюємо круто і подрібнюємо. Крабові палички нарізаємо кубиками і змішуємо з яйцями і кукурудзою.
Заправляємо салат майонезом і посипаємо зеленню. По вашому смаку салат можна урізноманітнити та іншими інгредієнтами, наприклад, огірками, рисом, листям салату, або консервованих ананасів шматочками.
На аркуш тонкого лаваша викладаємо салатну суміш і рівномірно розподіляємо її по поверхні. Звертаємо лаваш в рулет і накриваємо плівкою або фольгою. Ставимо крабовий рулет в холодильник на 3-4 години, для просочення, після чого подаємо, нарізавши на порційні шматки і не забувши відрізати надлишки з обох кінців рулету.