Печінка відноситься до субпродуктів і багато хто вважають її другосортною їжею. І абсолютно марно, адже вона досить корисна для нашого організму. В ній міститься і фолієва кислота, вітамін А, а також залізо, яке так необхідно для того, щоб був достатній рівень гемоглобіну. Також з неї можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати печінку в беконі.
Куряча печінка в беконі
Інгредієнти: куряча печінка - 300 г; бекон - 150 г; рослинна олія - 50 мл; кріп. Приготування Курячу печінку миємо та очищаємо від прожилок. Обсмажуємо її на рослинній олії майже до готовності. Солити при цьому не треба. Кожен шматочок печінки обертаємо беконом і кладемо на сковорідку зрізом вниз. Обсмажуємо, поки бекон не стане золотистого кольору. Перед подачею до столу посипаємо блюдо подрібненим кропом.
Яловича печінка в беконі
Інгредієнти: яловича печінка - 1 кг; нарізка бекону - 250 г; лимон - 1 шт.; соус соєвий - 5 ст. ложок; часник - 4 зубчики; олія оливкова - 5 ст. ложок; часник - 2 зубчики; сіль, спеції (зерна коріандру, гірчиці, куркума) - за смаком. Приготування Готуємо пасту з спецій: розминаємо їх у ступці, туди ж додаємо подрібнений часник, сік лимона, соєвий соус і оливкове масло. Яловичу печінку моєму і знімаємо плівки. Щоб полегшити цей процес, маку пальці в сіль. Нарізаємо порційними шматочками печінка і маринуємо в підготовленому соусі близько 1 години. В нього також можна додати подрібнену лимонну цедру. На обробну дошку кладемо лист бекону, зверху викладаємо печінку і згортаємо рулет. Обсмажуємо на рослинному маслі з обох сторін хвилини по 2.
Паштет з печінки в беконі
Інгредієнти: куряча печінка - 1 кг; манка - 50 г; яйця - 3 шт.; вершки 20%-ної жирності - 50 мл; бекон сирокопчений - 15 скибочок; прованські трави - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Печінка пропускаємо через м'ясорубку. В окремій мисці віночком збиваємо яйця. З'єднуємо печінка, яйця, сіль, спеції і добре перемішуємо. Вливаємо вершки, додаємо манку, знову перемішуємо і залишаємо хвилин на 50.
Прямокутну форму для випічки вистилаємо листами бекону таким чином, щоб він звисав по краях. Заливаємо зверху печінкову суміш. Зверху прикриваємо її кінцями листів бекону і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 55-60. Після цього форму виймаємо, даємо паштету в беконі охолонути й нарізаємо порційними шматочками. Відмінним доповненням до цієї страви послужить журавлинний соус .