Вернуться назад Распечатать

Печінка в беконі - рецепт

Печінка в беконі - рецепт
Печінка відноситься до субпродуктів і багато хто вважають її другосортною їжею. І абсолютно марно, адже вона досить корисна для нашого організму. В ній міститься і фолієва кислота, вітамін А, а також залізо, яке так необхідно для того, щоб був достатній рівень гемоглобіну. Також з неї можна приготувати безліч смачних страв. Зараз ми вам розповімо, як приготувати печінку в беконі.

Куряча печінка в беконі


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 300 г;

  • бекон - 150 г;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • кріп.


  • Приготування
    Курячу печінку миємо та очищаємо від прожилок. Обсмажуємо її на рослинній олії майже до готовності. Солити при цьому не треба. Кожен шматочок печінки обертаємо беконом і кладемо на сковорідку зрізом вниз. Обсмажуємо, поки бекон не стане золотистого кольору. Перед подачею до столу посипаємо блюдо подрібненим кропом.

    Яловича печінка в беконі


    Інгредієнти:

  • яловича печінка - 1 кг;

  • нарізка бекону - 250 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • соус соєвий - 5 ст. ложок;

  • часник - 4 зубчики;

  • олія оливкова - 5 ст. ложок;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, спеції (зерна коріандру, гірчиці, куркума) - за смаком.


  • Приготування
    Готуємо пасту з спецій: розминаємо їх у ступці, туди ж додаємо подрібнений часник, сік лимона, соєвий соус і оливкове масло. Яловичу печінку моєму і знімаємо плівки. Щоб полегшити цей процес, маку пальці в сіль. Нарізаємо порційними шматочками печінка і маринуємо в підготовленому соусі близько 1 години. В нього також можна додати подрібнену лимонну цедру. На обробну дошку кладемо лист бекону, зверху викладаємо печінку і згортаємо рулет. Обсмажуємо на рослинному маслі з обох сторін хвилини по 2.

    Паштет з печінки в беконі


    Інгредієнти:

  • куряча печінка - 1 кг;

  • манка - 50 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • вершки 20%-ної жирності - 50 мл;

  • бекон сирокопчений - 15 скибочок;

  • прованські трави - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печінка в беконі - рецепт

    Печінка пропускаємо через м'ясорубку. В окремій мисці віночком збиваємо яйця. З'єднуємо печінка, яйця, сіль, спеції і добре перемішуємо. Вливаємо вершки, додаємо манку, знову перемішуємо і залишаємо хвилин на 50.
    Прямокутну форму для випічки вистилаємо листами бекону таким чином, щоб він звисав по краях. Заливаємо зверху печінкову суміш. Зверху прикриваємо її кінцями листів бекону і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку хвилин на 55-60. Після цього форму виймаємо, даємо паштету в беконі охолонути й нарізаємо порційними шматочками. Відмінним доповненням до цієї страви послужить журавлинний соус .