Приготувати омлет не складе труднощів навіть недосвідченій господині, а з докладними рецептами, які ми підготували для вас у цій статті, з цим завданням впорається навіть дитина.
Рецепт класичного омлету з молоком
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; сіль, білий перець - за смаком. Приготування Яйця розбиваємо в глибоку тарілку і злегка збиваємо виделкою. Додаємо до яєць молоко, сіль і перець. В омлеті пропорції яєць і молока завжди однакові: 1 яйце йде 1 столова ложка рідини.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом. Поки сковорода розігрівається, беремо міксер і збиваємо яйця. Тепер, насичену повітрям яєчну суміш переливаємо на сковороду і обсмажуємо близько хвилини, не перевертаючи. Після закінчення часу звертаємо омлет навпіл і обережно викладаємо на тарілку. Смачний омлет на сковороді готовий!
Омлет на молоці шинкою і сиром
Інгредієнти: яйця - 3 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; молоко - 3 ст. ложки; шинка - 40 г; тертий твердий сир; сіль, перець - за смаком; гострий соус - за бажанням. Приготування Яйця збиваємо з молоком, солимо і перчимо за смаком. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і виливаємо на нього яєчну суміш, як тільки вона схопиться, посипаємо омлет нарізаною шинкою і сиром, додаємо гострий соус і звертаємо навпіл. Обсмажуємо омлет з яєць і молока ще 30 секунд і викладаємо на тарілку.
Омлет з борошном і молоком
Інгредієнти: бекон - 4 скибочки; зелена цибуля; борошно - 2 ст. ложки; яйця - 3 шт.; молоко - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком; мускатний горіх - на кінчику ножа; вершкове масло. Приготування Борошно просіваємо в миску і змішуємо з яйцями. Підливаємо в суміш молоко, додаємо сіль, перець і мускатний горіх. Обсмажуємо Бекон, нарізаємо і також кладемо в яєчну суміш разом з нарізаною зеленою цибулею.
У сковороді розтоплюємо вершкове масло і виливаємо на неї половину омлетною суміші. Обсмажуємо омлет на сковороді з молоком з обох сторін і викладаємо на тарілку. Гарячий омлет звертаємо в рулет і нарізаємо на порції.
Омлет з молоком в духовці
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; молоко - 1/2 ст.; тертий сир - 1 ст.; нарізана шинка - 1 ст.; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; рослинне масло. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, перець ріжемо соломкою. Пасеруємо овочі до м'якості на рослинному маслі, після чого перекладаємо остуджуватися на тарілку.
У глибокій мисці з допомогою міксера збиваємо яйця з молоком, солимо і перчимо за смаком. У повітряну яєчну масу додаємо обсмажені овочі, нарізану шинку і тертий твердий сир, ретельно все перемішуємо.
Форму для випічки рясно змащуємо рослинним маслом і виливаємо в неї яєчну суміш. Ставимо омлет в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Як готувати омлет з молоком у чашці?
Омлет - страва не складне, але його приготування можна додатково спростити, скориставшись сучасною технікою, в особі мікрохвильової печі, і простий чашкою.
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; тертий твердий сир - 2 ст. ложки; молоко - 2 ст. ложки; шинка нарізана - 1 ст. ложка; подрібнений болгарський перець - 1 ст. ложка. сіль, перець - за смаком. Приготування Чашку змащуємо маслом зсередини. У мисці збиваємо міксером всі інгредієнти і переливаємо їх в чашку так, щоб її заповнити на 2/3 (омлет злегка підніметься в процесі приготування). Ставимо чашку в мікрохвильову піч і готуємо омлет на повній потужності 1 хвилину. Якщо після, яйця приготувалися не повністю, поставте їх у мікрохвильову піч ще на 20 секунд. Подавати блюдо можна як в самій чашці, так і виклавши омлет на тарілку.