Закуски з грибів завжди виглядають дуже нарядно і святково. Вони виходять дивовижно смачними та оригінальними. Переконайтеся в цьому самі!
Закуска в тарталетках з грибами
Інгредієнти: філе куряче - 500 г; варене яйце - 3 шт.; мариновані гриби - 150 г; помідори - 200 г; майонез - 150 мл; тарталетки; свіжа зелень; спеції. Приготування Куряче філе відварюємо і нарізаємо дрібними кубиками. Яйця чистимо і шаткуємо кубиками. Мариновані грибочки подрібнюємо, а помідори нарубаем скибочками і змішуємо з яйцями і куркою. Готовий салат заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо. Викладаємо отриману масу в тарталетки і прикрашаємо холодну закуску з грибів гілочками кропу.
Гаряча закуска з грибів
Інгредієнти: свіжі печериці - 15 шт.; картопля - 7 шт.; цибулина - 1 шт.; вершки - 200 мл; сир - 100 г; масло вершкове - 15 ст. ложки; борошно - 15 ст. ложки; спеції. Приготування Картопля промиваємо, розрізаємо навпіл, вирізаємо трохи середини і відварюємо на невеликому вогні хвилин 7. У сковороді розігріваємо вершкове масло, викладаємо подрібнену цибулю і смажимо до прозорості, після чого додаємо гриби, перемішуємо і пасеруємо до м'якості. Вершки виливаємо в миску, додаємо борошно, розмішуємо і додаємо соус в сковороду. Варимо його до загустіння, помішуючи і приправляючи спеціями. Половинки картоплі наповнюємо приготовленої начинкою і викладаємо на деко. Запікаємо страву 30 хвилин при 200 градусах. В самому кінці посипаємо закуску з грибів та овочів сиром і даємо йому розплавитися, після чого подаємо на стіл.
Закуска з лаваша з грибами
Інгредієнти: тонкий лаваш - 2 шт.; гриби - 200 г; яйце - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; сир - 50 г; майонез - 100мл; олія оливкова; спеції і зелень. Приготування Гриби обробляємо, нарізаємо невеликими шматочками і пасеруємо разом з нашаткованою цибулею на рослинному маслечко близько 10 хвилин. Одночасно з цим, окремо відварюємо яйця, відокремлюємо жовтки від білків і нарізаємо їх. Коли всі інгредієнти готові, починаємо збирати рулет: розкачуємо на столі лаваш, промазуємо його майонезом і викладаємо рівномірним шаром начинку із зелені та яєць. Після цього накриваємо все другим лавашем, змазаним майонезом, зверху покриваємо його смаженими грибами з цибулею і присипаємо тертим сиром. Далі дуже акуратно і туго скручуємо лаваші в рулет, загортаємо його в поліетиленовий пакет і прибираємо для просочення на кілька годин холодильник.
Закуска з солоних грибів
Інгредієнти: солоні гриби - 500 г; цибулина - 2 шт.; зелена цибуля; часник - 3 зубчики; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Солоні гриби промиваємо та нарізаємо разом з цибулею великими шматками. Часник дрібно шаткуємо і змішуємо всі інгредієнти в керамічному посуді. Заправляємо блюдо рослинним маслом і прикрашаємо дрібно нарізаною зеленою цибулькою.