Ніжний і дуже смачний омлет з куркою чудово підійде не тільки для сніданку, але і для розвантажувального легкого вечері. Тут можна використовувати абсолютно будь-куряче м'ясо: варене, копчене або обсмажене - все залежить тільки від ваших смакових уподобань. Отже, пропонуємо вам декілька простих рецептів приготування омлету з куркою.
Омлет з куркою і помідорами
Інгредієнти: яйце - 8 шт.; копчена курка - 250 г; свіжі печериці - 150 г; помідор - 2 шт.; оливки без кісточок - 10 шт.; сир - 60 г; рослинна олія; спеції. Приготування Для приготування омлету з грибами і куркою філе нарізаємо соломкою. Свіжі печериці обробляємо, промиваємо і шаткуємо невеликими скибочками, а оливки без кісточок подрібнюємо кільцями. Помідори ошпарюємо окропом, акуратно знімаємо з них шкірку, видаляємо насіння і нарізаємо овочі пластинками. Часник чистимо і тоненько шаткуємо, а гостренький сир натираємо на тертці.
Тепер беремо сковороду, наливаємо трохи оливкового масла й обсмажуємо до золотистого кольору часник. Далі викладаємо печериці і продовжуємо пасерування, помішуючи все дерев'яною лопаткою. Коли грибна рідина повністю випарується, перекладаємо обжарку в миску. Яйця добре збиваємо, додаємо сіль, перець, курку, помідори, гриби і оливки. Всипаємо за бажанням сухі прованські трави і все ретельно перемішуємо. Викладаємо масу в сковороду і обсмажуємо омлет до готовності. Потім ставимо його в розігріту духовку, посипаємо сиром і чекаємо рівно 5 хвилин до утворення золотистої скоринки. Подаємо омлет на стіл гарячим, склавши навпіл і прикрасивши свіжою зеленню.
Омлет з куркою в мультиварці
Інгредієнти: цвітна капуста - 150 г; куряче філе - 200 г; капуста брокколі - 150 г; яйце - 5 шт.; молоко - 1 ст.; сир - 100 г; зелень - за бажанням; рослинне масло - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо в чашу мультиварки, наливаємо трохи рослинного масла. Суцвіття цвітної капусти та брокколі заздалегідь розморожуємо і додаємо до м'яса. Яйця збиваємо до однорідного стану, вливаємо молоко, кладемо сіль, все перемішуємо і заливаємо цією сумішшю вміст чаші.
Зверху присипаємо тертим сиром, встановлюємо режим «Випічка» і засікаємо рівно 30 хвилин. Готовий омлет перекладаємо на широку тарілку, розрізаємо на шматочки, посипаємо зеленню і подаємо на стіл!