Якщо вам вже набридла звичайна яєчня і ваші близькі вимагають на сніданок щось оригінальне і смачне, то пропонуємо вам звернути увагу на цей рецепт.
Омлет з овочами в мультиварці
Інгредієнти: ковбаса - 50 г; заморожені овочі - 200 г; яйце - 6 шт.; молоко - 1 ст.; спеції; зелень - за бажанням; рослинне масло. Приготування Отже, для приготування омлету, заздалегідь включаємо мультиварку в мережу, виставляємо режим «Випічка» і 60 хвилин. Ковбасу нарізаємо кубиками, висипаємо в чашу приладу і обсмажуємо протягом 5 хвилин.
Потім додаємо заморожені овочі, перемішуємо і продовжуємо тушкувати ще хвилин 10. Цим часом збиваємо яйця віночком, вливаємо молоко, солимо і перчимо за смаком. Тепер виливаємо яєчну суміш на овочі, закриваємо кришкою і готуємо страву до готовності. По закінченні часу, виймаємо омлет з ковбасою і замороженими овочами, перекладаємо на тарілку і ставимо на стіл.
Рецепт омлету з овочами
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; сметана - 50 мл; болгарський перець - 1 шт.; помідор - 1 шт.; сир - 50 г; вода - 50 мл; паприка - за смаком; рослинна олія; зелена цибуля, петрушка; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати омлет з овочами. Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Овочі промиваємо, обробляємо і обсушуємо паперовим рушником. Болгарський перчик шаткуємо кубиками, помідори подрібнюємо кільцями, з кабачка зрізаємо шкірку і нарубаем його так само, як всі овочі соломкою, кубиками або скибочками невеликого розміру.
Зелень просто дрібненько рубаємо і розкладаємо все нарізки по окремих тарілках. У чистий посуд на дрібній тертці натираємо шматочок твердого сиру. Тепер беремо сковороду, ставимо її на середній вогонь і наливаємо трохи рослинного масла.
Коли воно злегка розігріється, викладаємо всі підготовлені овочі разом з подрібненою зеленою цибулею, вливаємо трохи кип'яченої води і тушкуємо до повної готовності близько 5 хвилин, періодично помішуючи кухонних лопаткою. Після цього знімаємо обжарку з плити і залишаємо остигати.
Цим часом включаємо духовку розігріваємо до 180 градусів. Потім розбиваємо в глибоку миску курячі яйця, кладемо сметану, тертий сир і гарненько збиваємо міксером до пишноти протягом декількох хвилин. Потім заправляємо все спеціями, викладаємо остиглі овочі, перемішуємо, перелити у форму для випічки. Зверху розкладаємо помідорні кільця і ставимо омлет з помідорами в духовку приблизно на 15 хвилин.