Полегшений варіант для любителів сосисок у тісті - приготувати їх в лаваші. Виходить в рази швидше, та і наповнення можна урізноманітнити на свій смак - крім сосиски можна додати сир, тушковані овочі або картопляне пюре .
Все це легко загортається в тонкий лист лаваша і залишається лише запекти або обсмажити. А виходить настільки смачно, що тут вже недалеко до залежності - вам буде хотітися знову і знову побалувати себе сосисочкой в рум'яною і хрусткою «шубці», а це небезпечно для фігури - страва дуже калорійне. Трохи знизити його «шкідливість» можна, якщо вживати з великою горою свіжих овочів і зелені.
Рецепт сосисок в лаваші з картоплею
Інгредієнти: лаваш тонкий - 1 аркуш; сосиски - 6 шт; картопля - 4 шт.; сир твердий - 50 г; масло вершкове - 1 ст. ложка; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Картоплю чистимо, відварюємо і розминаємо в пюре. Додаємо вершкове масло і приправляємо перцем. Лаваш ріжемо на прямокутники довжиною на пару сантиметрів більше, ніж сосиски. Рівномірно розмазуємо остигле пюре тонким шаром за лавашу і присипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Викладаємо на один край сосиску і звертаємо рулетом. Відправляємо на добре розігріту сковорідку і підрум'янюємо з усіх боків. Смажені в лаваші сосиски викладаємо на паперовий рушник і даємо стекти зайвому маслу.
Лаваш з ковбасою та сиром
Інгредієнти: сосиски - 6 шт; лаваш тонкий вірменський - 1 аркуш; сир плавлений (скибочками) - 1 уп.; жовток яєчний - 1 шт.; майонез - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; кунжут (насіння) - 1 ст. ложка; салат зелений - 1 уп. Приготування Розглянемо ще один варіант, як приготувати сосиску в лаваші в духовці. Кожну сосиску надрізаємо з кінців хрест-навхрест - в процесі запікання вони «розпустяться» як квіточки. Ріжемо смужками лаваш - довжиною 20 см, а по ширині - так, щоб краї сосисок залишалися вільними. Злегка промазуємо лаваш майонезом, викладаємо квадратик сиру, сосиску і швидко загортаємо, інакше лаваш засохне і його буде важко скрутити.
Одержаний рулет можна закріпити зубочистками. Виделкою збовтуємо жовток. За бажанням трохи додаємо сіль і перчимо. Обмазуємо їм сосиски в лаваші, обвалюють їх в кунжуті і викладаємо на застелений пергаментом деко. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 15 поки не зарум'яняться. Готові сосисочки викладаємо на листя салату. Завершальний штрих - кілька крапель гірчиці і кетчупу. А для фуршету буде набагато зручніше, якщо кожну сосиску нанизати на дерев'яну шпажку.
Лаваш з сосискою і овочами
Інгредієнти: лаваш тонкий - 1 шт.; сосиски - 4 шт.; сир твердий - 100 г; яйця - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки; цибуля - 3 шт.; перець болгарський солодкий - 1 шт.; огірок маринований - 1 шт.; кетчуп - 2 ст. ложки; сметана - 4 ст. ложки; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дрібно кришимо цибулю і обсмажуємо на сковорідці до прозорості. Додаємо кетчуп і нарізаний кубиками болгарський перець, а коли він стане м'яким - накрошенние кубиками сосиски. Злегка все обсмажуємо
і знімаємо сковороду з вогню. Додаємо в нашу суміш дрібно покришену огірок, сметану і тертий сир. Солимо, перчимо за смаком.
Гарненько вимішуємо і рівномірно розподіляємо по листом лаваша. Згортаємо рулетом, і нарізаємо порційними шматочками. Яйця збиваємо з молоком, злегка додаємо сіль. Вмочаємо в цей кляр наші рулетики і викладаємо на добре розігріту сковорідку. Обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до рум'яного кольору. Подаємо до столу зі свіжими овочами та зеленню.