Страви з ікри - це не обов'язково дороге задоволення. За досить скромну суму можна купити просту мойву, або коропа і їх ікри зробити просту і смачну закуску.
Страва з червоною ікрою
Інгредієнти: листкове дріжджове тісто - 1 упаковка; червона ікра - 1 банка; сир "Філадельфія" - 200 г; кріп; лимонний сік - за смаком; сіль, перець - за смаком; рослинне масло. Приготування Листкове тісто розрізаємо на квадрати і укладаємо в змащені маслом форми для випічки кексів. Запікаємо кошики з листкового тіста згідно інструкції на упаковці.
Тим часом збиваємо міксером сир з подрібнений кропом, сіллю, перцем і лимонним соком. Викладаємо сирну масу в кондитерський шприц і акуратно викладаємо в остиглі кошики. Поверх кладемо чайну ложку ікри.
Страва з кабачкової ікри
Інгредієнти: бородінський хліб; рослинна олія; часник - 2 зубчики; кабачкова ікра. Приготування З хліба зрізаємо шкірку і обсмажуємо м'якуш на рослинній олії з обох сторін. Гарячу гренку натираємо зрізаним зубчиком часнику, зверху змащуємо кабачковою ікрою.
Страва з щучої ікри
Інгредієнти: щуча ікра - 200 г; винний оцет - 1 ч. ложка; ріпчаста цибуля (подрібнений) - 2 ч. ложки; рослинне масло - 140 мл Приготування Змішуємо всі інгредієнти разом і подаємо икорную закуску з тостами з білого хліба.
Суфле з ікри сазана, коропа і мойви Для приготування цієї страви з ікри згодиться ікра коропа, мойви або будь-якої іншої річкової риби.
Інгредієнти: ікра - 500 г; яйця - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Промиту і очищену від плівок ікру змішуємо з сирими яєчними жовтками, сіллю, перцем і м'яким вершковим маслом. Ріпчасту цибулю натираємо на дрібній тертці і також додаємо в икорную суміш. Білки збиваємо до м'яких піків і змішуємо з ікрою. Форму для суфле змащуємо маслом і посипаємо сухарями, викладаємо в неї суфле заповнюючи форму на 2/3. Випікаємо суфле при 180 градусах до готовності.
Страва з ікри мойви
Інгредієнти: ікра мойви - 200 г; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець; зелень. Приготування Ріпчасту цибулю натираємо на дрібній тертці і змішуємо з ікрою. Додаємо в суміш яйця і борошно, солимо і перчимо за смаком. Присмачую основу для оладок зеленню.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо оладки з обох боків до золотистого кольору.