Келих смачного і прохолодного пива стане актуальним зовсім скоро, з настанням теплих днів. Але щоб не обмежуватися асортиментом закусок у вигляді чіпсів і в'яленої риби, рекомендуємо звернути увагу на зібрані нами рецепти. Більш того, слід зауважити, що кожен з цих рецептів також містить пиво в якості одного з основних інгредієнтів.
Рецепт гарячої закуски до пива
Зараз будемо готувати гостро-солодкі курячі крильця.
Інгредієнти: імбирне пиво - 1 ст.; соєвий соус - 1 /4 ст.; кукурудзяна олія - 1 ст. ложка; червоний перець - 1/4 ч. ложки; курячі крильця - 1 кг; вершкове масло - 2 ст. ложки; тертий імбир - 1 ст. ложка; перець чилі - за смаком; мед - 2 ст. ложки; сіль, перець; зелену цибулю. Приготування Для маринаду змішуємо половину всього імбирного пива , 2 столові ложки соєвого соусу, кукурудзяна олія і червоний перець. Занурюємо крильця в маринад і залишаємо на 1 годину.
Духовку розігріваємо до 200 градусів і викладаємо крила, попередньо промокнувши їх паперовими рушниками, на застелений фольгою деко. Запікаємо курку 45 хвилин.
Для глазурі розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому імбир і перець чилі. Виливаємо решту пиво, додаємо мед і доводимо все до кипіння. Коли рідина випарується наполовину, спробуйте соус і додати спецій за смаком. Хрусткі крильця перемішуємо з соусом, посипаємо подрібненою зеленою цибулею і подаємо до столу.
Низькокалорійна закуска до пива
Найкраща закуска до пива - свіжі креветки, а ще вони смачні і дуже швидко готуються. Переконайтеся в цьому, приготувавши креветки з соусом на нашу рецептом.
Інгредієнти: Для креветок:
вершкове масло; вода; креветки в панцирі - 1 кг; пиво - 1 ст. Для соусу:
кетчуп - 6 ст. ложок; тертий хрін - 1/2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; щіпка перцю. Приготування Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику і заливаємо світлим пивом, змішаним з водою. Доводимо рідину до кипіння, додаємо дрібку солі і відварюємо креветки до готовності.
Для соусу змішуємо всі інгредієнти в невеликій мисочці. Блюдо готове до подачі!
Рецепт швидкої закуски до пива
Така закуска не просто дешева і проста в приготуванні, але і надзвичайно смачна. Цей рецепт не тільки відмінно підійде для того випадку, коли грошей вистачило тільки на пиво, але і потіснить на столі навіть самі апетитні закуски. До речі, цей кляр походить не тільки для смаження цибулі, його можна використовувати для смаження курячих крилець, або кільця кальмара.
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; яйце - 1 шт.; кайенский перець - 1/4 ч. ложки; світле пиво - 3/4 ст.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; масло. Приготування Цибулю нарізаємо великими кільцями. У сотейнику розігріваємо олію. Змішуємо борошно з яйцем, перцем і пивом. Занурюємо цибульні кільця в кляр і обсмажуємо у фритюрі. Таку закуску до пива можна приготувати і в мультиварці, розігрів в ній масло в режимі "Смаження".
Смачна закуска до пива
Часом навіть сама непримітна рибка може стати відмінним доповненням до келиху пива. Замість того, щоб витрачається на добротний шматок копченої риби, купіть трохи свіжоморожених сардин і приготуйте за нашим рецептом закуску до пива.
Інгредієнти: світле пиво - 1/2 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; борошно - 1/2 ст.; сардини свежемороженние - 100 г; лайм; рослинне масло. Приготування У мисці змішуємо пиво зі спеціями і просіяним борошном. Сардини (підійде будь-яка улюблена дрібна рибка) обтираем паперовим рушником. У сотейнику розігріваємо олію для смаження. Занурюємо рибки в кляр, дістаємо, даємо надлишків стекти і обсмажуємо сардини у фритюрі до золотавої скоринки (2-3 хвилини). Подаємо рибу з будь-яким улюбленим соусом і скибочками лайма.