Бутерброди з огірками завжди буде відмінною прикрасою будь-якого столу. Пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів.
Бутерброди зі шпротами і огірком
Інгредієнти: шпроти - 1 банка; білий хліб - 5 скибочок; огірок свіжий - 1 шт.; часник - 2 зубчики; масло рослинне - 4 ст. ложки; майонез і зелень. Приготування Скибочки білого хліба обсмажуємо на рослинному масло до утворення хрусткої скоринки. Потім кожен шматочок натираємо часником і викладаємо на блюдо. Свіжий огірочок промиваємо, витираємо, нарізаємо навскоси тонкими кружальцями і покриваємо їм хліб. Зверху кладемо по 2 рибки і прикрашаємо бутерброди тонкою смужкою майонезу. Оформляємо блюдо листочками свіжої петрушки, і подаємо на святковий стіл.
Бутерброди з огірком і помідором
Інгредієнти: хліб - 12 скибочок; свіжий огірок - 2 шт.; помідори - 2 шт.; яйце - 2 шт.; сир - 50 г; майонез; листя салату для прикраси; спеції. Приготування Для приготування бутербродів зі свіжим огірком, хліб намазуємо майонезом, яйця відварюємо круто, чистимо і разом з овочами шаткуємо гуртками. На кожну скибочку білого хліба кладемо спочатку помідор, потім огірок і колечко яйця. Підсолюємо за смаком, посипаємо тертим сиром і подаємо бутерброди на листках свіжого салату.
Бутерброди з солоними огірками
Інгредієнти: білий хліб - 2 скибочки; солоний огірок - 1 шт.; майонез - 2 ч. ложки; ковбаса сира - 2 скибочки; спеції. Приготування Для приготування бутербродів з ковбасою і огірками, обидва скибочки хліба змащуємо майонезом і зверху одного шматочка кладемо ковбасу. Солоний огірок шаткуємо невеликими кружечками уздовж, викладаємо поверх ковбаси, посипаємо меленим перцем і накриваємо бутерброд другим скибочкою хліба.
Бутерброди з сьомгою і огірком
Інгредієнти: батон - 1 шт.; сьомга слабосолона - 200 г; сирний сир - 150 г; оливки без кісточок - за бажанням; свіжий огірок - 2 шт.; кріп. Приготування Кріп промиваємо, просушуємо, дрібно нарізаємо і змішуємо з сирним сиром. За допомогою склянки або чарки з хліба вирізаємо основу для бутербродів, злегка підсушує в тостері і намазуємо готові тости сирним сиром із зеленню. Огірки промиваємо, шаткуємо тонкими поздовжніми смужками або кільцями. Кладемо по одному огірковому скибочці хліба з начинкою. Сьомгу нарізаємо скибочками, загортаємо у вигляді трояндочки і кладемо поверх огірка. Прикрашаємо бутерброди свіжим кропом і подаємо на стіл, оформивши зеленими оливками.