А чи знаєте ви, що звичайний повсякденний омлет можна урізноманітнити і подати на сніданок абсолютно нове і оригінальне блюдо - фарширований омлет! Не знали? Тоді давайте приготуємо його разом!
Омлет, фарширований грибами
Інгредієнти: масло рослинне - 1 ст. ложка; сметана - 1 ст. ложка; борошно - 1 ст. ложка; молоко - 05 склянки; яйце - 2 шт.; спеції. Для начинки:
зелений консервований горошок - 3 ст. ложки; гриби - 150 г; цибулина - 1 шт. Приготування Гриби обробляємо, тонко нарізаємо і обсмажуємо на маслечко разом з рубаним півкільцями цибулею. Потім додаємо консервований горошок, прогріваємо 2-3 хвилини і перемішуємо. Для омлету розбиваємо яйця в миску, приправляємо сіллю, цукром, додаємо борошно і поступово вливаємо молоко. Отриману суміш злегка збиваємо і виливаємо на змащену маслом сковороду. Випікаємо омлет з обох боків до утворення рум'яної скоринки. Потім акуратно перекладаємо його на плоске блюдо, трохи охолоджуємо, викладаємо грибну начинку, згортаємо його навпіл і подаємо на стіл з охолодженою сметаною.
Омлет, фарширований м'ясними продуктами
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; молоко або вода - 50 мл; маргарин - 10 г; масло вершкове - 5 р; спеції. Для начинки:
шинка або сосиски - 40 г; томатний соус - 30 мл Приготування Рецепт фаршированого омлету досить простий. Спочатку готуємо суміш з яєць і молока, солимо її, добре перемішуємо і обсмажуємо на сковороді 5-7 хвилин. Цим часом робимо начинку. Для цього беремо шинку, ковбасу чи сосиски, нарізаємо їх тонкими скибочками, пасеруємо з жиром, додаємо томатний соус і кип'ятимо всі 1-2 хвилини. Як тільки омлет загусне, викладаємо на його середину гарячий фарш, закриваємо краями, надаючи йому форму пиріжка. Готову страву трохи охолоджуємо і подаємо на стіл, поливаючи розтопленим вершковим маслом.
Омлет, фарширований овочами
Інгредієнти: молоко - 05 склянки; яйце - 8 шт.; масло вершкове - 30 г; сіль; масло вершкове - 15 р. Для начинки:
кабачки; горошок консервований - 05 банки; молоко - 3 ст. ложки; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Розігріваємо на сковороді масло, висипаємо горошок, різані кубиками кабачки, всипаємо борошно, вливаємо трохи молока і трохи протушиваем. Цим часом яйця збиваємо з сіллю, поступово додаємо молоко і смажимо омлет на іншій сковороді хвилинки 3. Після цього на середину викладаємо овочевий фарш, формуємо «пиріжок», перевертаємо його і смажимо до готовності.