Закуска з яєць - одна з найбільш популярних холодних закусок на нашому столі. Проста в приготуванні і дуже ситна закуска готується у безлічі варіацій, і про деякі з них ми розповімо вам в цій статті.
Фаршировані яйця
Інгредієнти: яйця курячі - 10 шт.; майонез - 6 ст. ложок; ніжна гірчиця - 1 ст. ложка; куркума - 1 /2 ч. ложки; сіль, перець; свіжа зелень. Приготування Яйця відварюємо круто і розрізаємо навпіл. Витягаємо жовтки і перекладаємо в миску. Перетираємо варені жовтки з майонезом, сіллю, перцем, гірчицею і куркумою до утворення однорідної пасти. Наповнюємо порожнини в білку яєчною масою і залишаємо все охолоне в холодильнику під плівкою близько години. Посипаємо фаршировані яйця свіжою зеленню перед подачею.
Рецепт закуски з яєць і сиру
Інгредієнти: відварені яйця - 6 шт.; майонез - 3/4 ст.; швейцарський сир тертий - 2 ст. ложки; плавлений сир - 70 г; тертий голландський сир - 2 ст. ложки; зернова гірчиця - 1/8 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Відварені круто яйця розрізаємо вздовж навпіл. Жовток витягаємо і кладемо в блендер разом з майонезом, усіма сиром, гірчицею, сіллю і перцем. Збиваємо масу до однорідної консистенції і фаршируємо її порожнисті білки.
Закуска з перепелиними яйцями і авокадо
Інгредієнти: перепелині яйця - 2 десятка; авокадо - 1 шт.; зелена цибуля; сік 1/2 лимона; сіль, паприка - за смаком; маслини. Приготування Яйця відварюємо і витягаємо з них жовток. Кладемо жовток в блендер і збиваємо разом з м'якоттю авокадо . Додаємо лимонний сік, сіль і дрібку меленої паприки, знову все збиваємо і викладаємо з допомогою кондитерського шприца в яєчні білки. Поверх яєць кладемо шматочки маслин і посипаємо блюдо зеленню.
Закуска з яєць і шпрот
Інгредієнти: яйця курячі - 10 шт.; шпроти в олії - 1 банка; кріп; сіль, перець; майонез - 1/3 ст.; часник - 1 зубчик. Приготування З відварених яєць дістаємо жовтки і за допомогою блендера подрібнюємо їх з майонезом і шпротами. Однорідну масу викладаємо в миску і присмачую пропущеним через прес зубчиком часнику, а також подрібненим кропом. За бажанням жовтки можна також приправити сіллю і перцем. Начиняємо порожнисті білки жовтками зі шпротами і закуска з варених яєць готова до подачі.
Холодна закуска з яєць c сьомгою
Інгредієнти: відварені яйця - 12 шт.; сметана - 1/2 ст.; майонез - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; зелена цибуля; копчена сьомга - 100 г; сіль. Приготування Відварені жовтки збиваємо з допомогою блендера з усіма іншими інгредієнтами, крім цибулі, до однорідності. Отриману масу викладаємо в порожнину білків з допомогою кондитерського шприца. Посипаємо блюдо зеленню.