Оригінальною і потрібною закускою на святковому столі може стати закуска-рулет з червоної риби. Просте у приготуванні блюдо виглядає ошатно і здатне підкорити своїм смаком кого завгодно.
Сирний рулет з червоною рибою
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; сік 1/2 лимона; червона риба - 200 г; крем-сир - 200 г; кріп; сіль, перець. Приготування Авокадо розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кісточку. М'якоть очищаємо від шкірки і нарізаємо крупною соломкою. Поливаємо скибочки авокадо лимонним соком, щоб вони не почали чорніти.
На стіл кладемо лист плівки і викладаємо на нього шматки сьомги внапуск. Поверх шару риби розподіляємо крем-сир а з одного краю викладаємо смугу з шматочків авокадо. Солимо і перчимо начинку, посипаємо все кропом. За допомогою плівки щільно згортаємо рибу в рулет і кладемо рулет в холодильник на 1 годину. Після закінчення часу, залишки плівки акуратно знімаємо, а рулет розрізаємо на порційні шматочки.
Рулети з лаваша з червоною рибою
Інгредієнти: лаваш - 2 аркуша; сметана - 150 г; цедра 1 лимона; зелень; копчена сьомга - 120 г; салатний цибуля - 1 шт.; томат - 1 шт.; огірок - 1 шт.; рукола - пучок; сіль, перець. Приготування Сметану змішуємо з лимонною цедрою, нарізаною зеленню, сіллю і перцем. Розподіляємо готовий соус з листом лаваша і викладаємо на нього подушку з руколи. Поверх рукколи рівним шаром розподіляємо салатний цибулю, який попередньо слід обдати окропом. Далі на лаваш кладеться риба, тонкі скибочки огірків і томатів. Готову страву можна згортати в рулет і залишити хвилин на 40-50 в холодильнику, щоб рулет добре просочився. Далі страву можна нарізати на порції і викладати на сервірувальне блюдо.
Млинцевий рулет з червоною рибою
Інгредієнти: Для млинців:
борошно - 1 ст.; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 1/4 ч. ложки; яйця - 3 шт.; молоко - 2 ст.; розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки. Для рулетів:
крем-сир - 1 ст.; кріп; копчена сьомга - 200 г; червоний цибуля - 1 шт. Приготування Інгредієнти для тіста змішуємо і обсмажуємо млинці до золотистого кольору з обох сторін. Крем-сир змішуємо з подрібненою зеленню, солимо і перчимо за смаком. Червоний цибулю ріжемо невеликими півкільцями.
Розподіляємо сирну масу по одному з млинців, зверху кладемо скибочки сьомги і цибулю. Звертаємо блін в рулет і нарізаємо на порційні шматочки. Кожен з шматочків фіксуємо за допомогою зубочистки.