Закуска з часником - досить пікантне і оригінальне блюдо, яке чудово підійде до будь-якого випадку на стіл.
Сирна закуска з часником
Інгредієнти: сир - 100 г; часник - 4 зубчики; яйце - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Сир трохи заморожуємо і подрібнюємо на тертці. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і тремо точно також. Часник видавлюємо через прес, все з'єднуємо, кладемо майонез і ретельно перемішуємо. Потім натягуємо харчовою плівкою і залишаємо постояти пару годин. Після цього формуємо з сирної маси кульки, ліпимо сніговиків, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.
Закуска з кабачків з часником
Інгредієнти: кабачок - 1 шт.; помідор - 1 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; зелень; олія рослинна; майонез - 2 ст. ложки. Приготування Отже, починаємо приготування нашої закуски з підготовки овочів. Для цього беремо кабачок, ретельно миємо його, витираємо рушником і обрізаємо з обох кінців. Потім акуратно видаляємо плодоніжки і шаткуємо тонкими поздовжніми пластинками. Помідор розрізаємо спочатку навпіл, видаляємо місце, де кріпилася ніжка, і рубаємо його на невеликі часточки. Після цього візьмемо яйце, розбиваємо його в широку тарілку, підсолюємо, перчимо за смаком і добре збиваємо виделкою або вінчиком.
Тепер в окрему невелику посудину видавлюємо майонез, додаємо очищену і видавлений через прес часник, ретельно перемішуємо. Далі беремо широку плоску тарілку насипаємо борошно і опускаємо в неї наші підготовлені пластинки з кабачків з двох сторін. Після цього занурюємо їх точно також в яєчну суміш і швиденько обсмажуємо на розігрітій сковорідці в рослинному маслечко приблизно 2 хвилинки.
Обережно знімаємо готові кабачки, перекладаємо на тарілку і поки вони гарячі змащуємо з одного боку гострим майонезним соусом . Викладаємо на край шматочок помідора, листочки петрушки і туго звертаємо все в рулетик.
Закуска з моркви з часником
Інгредієнти: плавлений сир - 1 шт.; морква - 2 шт.; майонез - за смаком; часник - 3 зубчики. Приготування Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Плавлений сирок подрібнюємо на дрібній тертці. Часник очищаємо від лушпиння і видавлюємо через прес. Потім перекладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Подаємо готову закуску на тостах з пшенично-житнього хліба.