Вернуться назад Распечатать

Закуски з часником

Закуски з часником
Закуска з часником - досить пікантне і оригінальне блюдо, яке чудово підійде до будь-якого випадку на стіл.

Сирна закуска з часником


Інгредієнти:

  • сир - 100 г;

  • часник - 4 зубчики;

  • яйце - 1 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Сир трохи заморожуємо і подрібнюємо на тертці. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і тремо точно також. Часник видавлюємо через прес, все з'єднуємо, кладемо майонез і ретельно перемішуємо. Потім натягуємо харчовою плівкою і залишаємо постояти пару годин. Після цього формуємо з сирної маси кульки, ліпимо сніговиків, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

    Закуска з кабачків з часником


    Інгредієнти:

  • кабачок - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень;

  • олія рослинна;

  • майонез - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, починаємо приготування нашої закуски з підготовки овочів. Для цього беремо кабачок, ретельно миємо його, витираємо рушником і обрізаємо з обох кінців. Потім акуратно видаляємо плодоніжки і шаткуємо тонкими поздовжніми пластинками. Помідор розрізаємо спочатку навпіл, видаляємо місце, де кріпилася ніжка, і рубаємо його на невеликі часточки. Після цього візьмемо яйце, розбиваємо його в широку тарілку, підсолюємо, перчимо за смаком і добре збиваємо виделкою або вінчиком.
    Тепер в окрему невелику посудину видавлюємо майонез, додаємо очищену і видавлений через прес часник, ретельно перемішуємо. Далі беремо широку плоску тарілку насипаємо борошно і опускаємо в неї наші підготовлені пластинки з кабачків з двох сторін. Після цього занурюємо їх точно також в яєчну суміш і швиденько обсмажуємо на розігрітій сковорідці в рослинному маслечко приблизно 2 хвилинки.
    Обережно знімаємо готові кабачки, перекладаємо на тарілку і поки вони гарячі змащуємо з одного боку гострим майонезним соусом . Викладаємо на край шматочок помідора, листочки петрушки і туго звертаємо все в рулетик.

    Закуска з моркви з часником


    Інгредієнти:

  • плавлений сир - 1 шт.;

  • Закуски з часником

  • морква - 2 шт.;

  • майонез - за смаком;

  • часник - 3 зубчики.


  • Приготування
    Моркву чистимо і натираємо на крупній тертці. Плавлений сирок подрібнюємо на дрібній тертці. Часник очищаємо від лушпиння і видавлюємо через прес. Потім перекладаємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо. Подаємо готову закуску на тостах з пшенично-житнього хліба.