Вернуться назад Распечатать

Кабачки з сиром

Кабачки з сиром
Кабачки, запечені з сиром. - відмінне блюдо, яке чудово підійде в якості закуски до будь-якого гарніру. Пропонуємо вам кілька оригінальних і простих рецептів приготування кабачків.

Запіканка з кабачків з сиром


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • кабачки - 600 г;

  • куряче яйце - 3 шт.;

  • плавлений сирок - 3 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • спеції і зелень.


  • Приготування
    Кабачки промиваємо, натираємо на крупній тертці, додаємо дрібку солі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Цибулю чистимо, шаткуємо тонкими півкільцями. Плавлені сирки подрібнюємо однаковими пластинками. У каструлю з товстим дном наливаємо рослинне масло і ставимо на плиту розігріватися.
    Кабачки ретельно віджимаємо від виділилася рідини, перекладаємо в каструлю, додаємо цибулю, зверху укладаємо платівки сиру і підігріваємо на невеликому вогні, безперервно перемішуючи. Потім підсолюємо за смаком, видавлюємо часничок, знімаємо з плити і охолодити до теплого стану. Цим часом гарненько збиваємо яйця, до повітряної маси і виливаємо її в кабачково-сирну суміш. Форму змащуємо маслом, викладаємо кабачки з сиром, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин, до рум'яної скоринки.

    Рулетики з кабачків з сиром


    Інгредієнти:

  • кабачок - 2 шт.;

  • молоко - 350 мл;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • помідор - 2 шт.;

  • сир адигейський - 150 г;

  • сметана - 150 мл;

  • твердий сир - 120 г;

  • кріп - 1 пучок;

  • спеції.


  • Приготування
    Кабачки ретельно промиваємо, обсушуємо рушником, розрізаємо вздовж тоненькими пластинками, перекладаємо в миску і заливаємо киплячим молоком. Додаємо трохи солі, дрібку перцю, злегка перемішуємо і відставляємо на 15 хвилин. Адигейський сир натираємо на крупній тертці, додаємо подрібнений
    Кабачки з сиром
    кріп, кладемо трохи сметани, посипаємо спеціями і трохи підсолюємо.
    Помідор і болгарський перчик обробляємо і шаткуємо овочі смужками. Тепер обережно зливаємо з кабачків молоко, на край кожної пластинки кладемо ложку сирної начинки, по шматочку помідорчика і перцю. Потім туго загортаємо все рулетиком і викладаємо кабачки з сиром і часником на деко, змащене маслом. Твердий сир натираємо на терочке, додаємо сметану, трохи куркуми і солі. Поливаємо рулетики вийшла заливкою і ставимо страву в попередньо розігріту духовку на 30-40 хвилин.