Вернуться назад Распечатать

Закуска з сьомги

Закуска з сьомги
До будь-якого торжества або на кожен день згодиться закуска з сьомги. Солона або подкопченная риба відмінно поєднується з вершковим сиром, овочами і навіть морепродуктів. Розглянемо декілька цікавих рецептів закусок з цією рибою далі.

Закуска з лаваша з сьомгою


Інгредієнти:

  • лаваш - 6 аркушів;

  • сметана - 1 ст.;

  • крем-сир - 1 ст.;

  • подрібнений зелений лук - 1/2 ст.;

  • подрібнений кріп - 1 /4 ст.;

  • сік 1 лимона;

  • сіль - за смаком;

  • відварений дикий рис - 4 ст.;

  • копчена сьомга - 400 г;

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • каперси - 3/4 ст.


  • Приготування
    Змішуємо сметану, крем-сир, подрібнену зелень і лимонний сік. Приправляємо суміш сіллю за смаком і розподіляємо 1/3 від загальної кількості на лаваш. Залишками сирної суміші заправляємо відвареної дикий рис. На лаваш викладаємо рис, а поверх розподіляємо тонкі скибочки риби. Посипаємо сьомгу подрібненим червоним цибулею і каперсами, після чого звертаємо рол. Готовий рулет накриваємо плівкою і залишаємо просочитися в холодильнику на кілька годин. Подаємо холодну закуску з сьомги з скибочкою лимона, попередньо нарізавши на порції.

    Закуска з солоної сьомги по-царськи


    Інгредієнти:

  • тарталетки з листкового тіста;

  • молодий шпинат - 150 г;

  • крем-сир - 200 г;

  • солона сьомга - 100 р.


  • Приготування
    Молодий шпинат ошпарюємо і подрібнюємо, змішуємо з крем-сиром і приправляємо до смаку сіллю і перцем. Копчену сьомгу ріжемо кубиками і також додаємо до сирної суміші. Викладаємо все в тарталетки з листкового тіста і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 5-7 хвилин. Закуска з сьомгою в тарталетках подається в гарячому вигляді.

    Закуски з слабосоленої сьомги і авокадо


    Інгредієнти:

  • слабосолона сьомга - 400 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • цибулю-шалот (подрібнений) - 1 ч. ложка;

  • сік 1 лимона;

  • сіль;

  • тортилії або чіпси - 1 упаковка;

  • ікра червона - для прикраси.


  • Приготування
    Закуска з сьомги
    Нарізаємо сьомгу акуратними скибочками і повертаємо в холодильник до тих пір, поки всі інгредієнти не будуть готові.
    Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кістку і за допомогою ложки виймаємо м'якоть. Кладемо м'якоть авокадо в блендер і пюрируем її разом з цибулею, не забувши додати солі і лимонного соку.
    Розкладаємо на тарілці чіпси або тортилії (просто солоні, без смакових добавок). Кладемо крем з авокадо в кондитерський шприц і акуратно викладаємо трохи крему поверх кожної тортилії. Поверх крему укладаємо шматочок сьомги і трохи ікри для прикраси.
    Закуску на чіпси з сьомгою можна прикрасити невеликими листочками коріандру.