До будь-якого торжества або на кожен день згодиться закуска з сьомги. Солона або подкопченная риба відмінно поєднується з вершковим сиром, овочами і навіть морепродуктів. Розглянемо декілька цікавих рецептів закусок з цією рибою далі.
Закуска з лаваша з сьомгою
Інгредієнти: лаваш - 6 аркушів; сметана - 1 ст.; крем-сир - 1 ст.; подрібнений зелений лук - 1/2 ст.; подрібнений кріп - 1 /4 ст.; сік 1 лимона; сіль - за смаком; відварений дикий рис - 4 ст.; копчена сьомга - 400 г; червоний цибуля - 1 шт.; каперси - 3/4 ст. Приготування Змішуємо сметану, крем-сир, подрібнену зелень і лимонний сік. Приправляємо суміш сіллю за смаком і розподіляємо 1/3 від загальної кількості на лаваш. Залишками сирної суміші заправляємо відвареної дикий рис. На лаваш викладаємо рис, а поверх розподіляємо тонкі скибочки риби. Посипаємо сьомгу подрібненим червоним цибулею і каперсами, після чого звертаємо рол. Готовий рулет накриваємо плівкою і залишаємо просочитися в холодильнику на кілька годин. Подаємо холодну закуску з сьомги з скибочкою лимона, попередньо нарізавши на порції.
Закуска з солоної сьомги по-царськи
Інгредієнти: тарталетки з листкового тіста; молодий шпинат - 150 г; крем-сир - 200 г; солона сьомга - 100 р. Приготування Молодий шпинат ошпарюємо і подрібнюємо, змішуємо з крем-сиром і приправляємо до смаку сіллю і перцем. Копчену сьомгу ріжемо кубиками і також додаємо до сирної суміші. Викладаємо все в тарталетки з листкового тіста і ставимо в духовку, розігріту до 200 градусів на 5-7 хвилин. Закуска з сьомгою в тарталетках подається в гарячому вигляді.
Закуски з слабосоленої сьомги і авокадо
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 400 г; авокадо - 1 шт.; цибулю-шалот (подрібнений) - 1 ч. ложка; сік 1 лимона; сіль; тортилії або чіпси - 1 упаковка; ікра червона - для прикраси. Приготування Нарізаємо сьомгу акуратними скибочками і повертаємо в холодильник до тих пір, поки всі інгредієнти не будуть готові.
Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кістку і за допомогою ложки виймаємо м'якоть. Кладемо м'якоть авокадо в блендер і пюрируем її разом з цибулею, не забувши додати солі і лимонного соку.
Розкладаємо на тарілці чіпси або тортилії (просто солоні, без смакових добавок). Кладемо крем з авокадо в кондитерський шприц і акуратно викладаємо трохи крему поверх кожної тортилії. Поверх крему укладаємо шматочок сьомги і трохи ікри для прикраси.
Закуску на чіпси з сьомгою можна прикрасити невеликими листочками коріандру.