Щоб поласувати піцою не обов'язково довго возитися з тестом, адже можна приготувати аналог знаменитого італійського блюда по більш простому рецептом, наприклад, замінивши дріжджову основу для піци простий коржем з начинкою. Начинку можна викладати поверх коржа, або закочувати всередину.
Рецепт сирних коржів з начинкою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 1 3/4 ст.; порошок для випічки - 1 ч. ложка; сіль - 1/2 ч. ложки; цукор - 1 ч. ложка; твердий сир - 200 г; кефір - 1/2 ст.; вершкове масло - 8 ст. ложок; яйце - 1 шт. Для начинки:
моцарелла - 180 г; пармезан тертий - 1 /4 ст.; яйце - 2 шт.; сметана - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик. Приготування Почнемо приготування з начинки змішуємо терті сири з одним яйцем, сметаною і пропущеним через прес часником.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Змішуємо сир з борошном, попередньо просіяного з порошком для випічки, м'яким маслом, кефіром, яйцем, сіллю і цукром. Щільне тісто ділимо на дві рівні частини і розгортаємо їх у коржі. Поверх однієї коржі розподіляємо сирну начинку і накриваємо другим шаром тесту. Наколюємо поверхню коржі виделкою і змащуємо яйцем. Випікаємо коржі на кефірі з начинкою 25-30 хвилин при 180 градусах.
Рисові коржі з начинкою
Інгредієнти: рослинна олія; відварений дикий рис - 1 ст.; борошно - 2 ч. ложки; суміш італійських трав - 1 ч. ложка; сіль, перець; яєчний жовток; мед - 1/4 ч. ложки; вода - 1/3 ст.; начинка для піци на ваш смак. Приготування Всі інгредієнти страви кладемо в блендер і збиваємо до однорідності, на виході повинно вийде щільне тісто. Тісто руками розминаємо в коржик і кладемо на суху розігріту сковороду. Обсмажуємо коржик з одного боку до золотистого кольору, після чого перевертаємо і розподіляємо по обсмаженої стороні соус і начинку. Коржик на сковороді з начинкою буде готова, коли обидві її сторони стануть золотистими.
Кукурудзяні коржі з начинкою
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 3 зубчики; суміш спецій для м'яса - 1 ч. ложка; курячий фарш - 500 г; томатний соус - 400 г; тертий твердий сир; кукурудзяні коржі тортільяс. Приготування Пасеруємо цибулю і часник, змішуємо з курячим фаршем і далі обсмажуємо до готовності фаршу. Викладаємо порції фаршу на кукурудзяні коржі і скачуємо їх трубочками. Заливаємо трубочки томатним соусом і ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо коржі 10-15 хвилин, після чого посипаємо їх сиром і готуємо до тих пір, поки сир не схопиться золотистою скоринкою.