Вернуться назад Распечатать

Коржі з начинкою

Коржі з начинкою
Щоб поласувати піцою не обов'язково довго возитися з тестом, адже можна приготувати аналог знаменитого італійського блюда по більш простому рецептом, наприклад, замінивши дріжджову основу для піци простий коржем з начинкою. Начинку можна викладати поверх коржа, або закочувати всередину.

Рецепт сирних коржів з начинкою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 1 3/4 ст.;

  • порошок для випічки - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • твердий сир - 200 г;

  • кефір - 1/2 ст.;

  • вершкове масло - 8 ст. ложок;

  • яйце - 1 шт.


  • Для начинки:

  • моцарелла - 180 г;

  • пармезан тертий - 1 /4 ст.;

  • яйце - 2 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Почнемо приготування з начинки змішуємо терті сири з одним яйцем, сметаною і пропущеним через прес часником.
    Твердий сир натираємо на дрібній тертці. Змішуємо сир з борошном, попередньо просіяного з порошком для випічки, м'яким маслом, кефіром, яйцем, сіллю і цукром. Щільне тісто ділимо на дві рівні частини і розгортаємо їх у коржі. Поверх однієї коржі розподіляємо сирну начинку і накриваємо другим шаром тесту. Наколюємо поверхню коржі виделкою і змащуємо яйцем. Випікаємо коржі на кефірі з начинкою 25-30 хвилин при 180 градусах.

    Рисові коржі з начинкою


    Інгредієнти:

  • рослинна олія;

  • відварений дикий рис - 1 ст.;

  • борошно - 2 ч. ложки;

  • суміш італійських трав - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець;

  • яєчний жовток;

  • мед - 1/4 ч. ложки;

  • вода - 1/3 ст.;

  • начинка для піци на ваш смак.


  • Приготування
    Всі інгредієнти страви кладемо в блендер і збиваємо до однорідності, на виході повинно вийде щільне тісто. Тісто руками розминаємо в коржик і кладемо на суху розігріту сковороду. Обсмажуємо коржик з одного боку до золотистого кольору, після чого перевертаємо і розподіляємо по обсмаженої стороні соус і начинку. Коржик на сковороді з начинкою буде готова, коли обидві її сторони стануть золотистими.

    Кукурудзяні коржі з начинкою


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • суміш спецій для м'яса - 1 ч. ложка;

  • курячий фарш - 500 г;

  • томатний соус - 400 г;

  • Коржі з начинкою

  • тертий твердий сир;

  • кукурудзяні коржі тортільяс.


  • Приготування
    Пасеруємо цибулю і часник, змішуємо з курячим фаршем і далі обсмажуємо до готовності фаршу. Викладаємо порції фаршу на кукурудзяні коржі і скачуємо їх трубочками. Заливаємо трубочки томатним соусом і ставимо страву в розігріту до 190 градусів духовку. Випікаємо коржі 10-15 хвилин, після чого посипаємо їх сиром і готуємо до тих пір, поки сир не схопиться золотистою скоринкою.