Лосось із сиром - поєднання практично безпрограшна, адже велика частина з нас люблять обидва ці продукту і з радістю спробують їх поєднання. У цій статті ми розповімо про тих несхожих рецептах, кожен з яких знайде місце на вашому столі.
Млинці з лососем та сиром
млинці - 10-15 шт.; крем-сир - 240 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; цедра 1 лимона; цибулю-шалот - 1 шт.; каперси - 1/4 ст.; кріп; копчений лосось - 250 г; помідори - 2 шт.; шпинат - 3 жмені; бальзамічний оцет; оливкова олія. Приготування Крем-сир змішуємо з вершковим маслом, каперсами, лимонною цедрою, нарізаним кропом і шалотом. Шпинат скроплюємо маслом і оцтом і ретельно перемішуємо.
Розподіляємо сирну суміш по поверхні млинця, а зверху викладаємо скибочки лосося. Поверх лосося кладемо шпинат і колечка томату, звертаємо блін конвертом і подаємо.
Використовуючи цей же рецепт, можна приготувати чудову закуску - лаваш з лососем та сиром, просто замініть блін, на лаваш і розмістіть на ньому інгредієнти в тій же послідовності. Поверніть лаваш рулетом і подавайте вашу закуску з лосося та сиру.
Лосось з картоплею в духовці
Інгредієнти: філе лосося - 1 кг; часник - 2 зубчики; сушений кріп - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; "Чеддер" - 100 г; зелену цибулю. Приготування Духовку розігріваємо до 230 градусів. Шматки риби кладемо на деко, застелене фольгою, і натираємо рибу спеціями, сушеним кропом і пропущеним через прес часником. Випікаємо рибу 20 хвилин, після чого посипаємо її змішаним з зеленою цибулею тертим сиром і залишаємо ще на 5 хвилин.
Піца з лососем та сиром
Піца не завжди вимагає складнощів в приготуванні і доказом тому служить такий рецепт. Купіть готове тісто, або корж для піци і побалуйте себе класикою італійської кухні, приготованої за лічені хвилини.
Інгредієнти: тісто для піци; крем-сир - 3/4 ст.; свіжий кріп - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; копчений лосось - 100 г; каперси - 1 ст. ложка; червоний цибулю. Приготування Тісто розгортаємо і випікаємо при 210 градусах 10-12 хвилин. Крем-сир змішуємо з подрібненим кропом і лимонним соком. Розподіляємо сирну суміш по поверхні готового і злегка остиглого тіста, поверх кладемо шматки риби, каперси і тонкі кільця червоного цибулі. Така піца не вимагає запікання, а подається відразу, що робить її ще більш зручною у приготуванні, особливо якщо у вас є вже готовий корж для піци.