Закуски з креветками - оригінальне і дуже вишукане блюдо, яке не тільки прикрасить будь-який стіл, але і додасть йому якийсь шик і витонченість.
Закуски в тарталетках з креветками
Інгредієнти: сир блю - 200 г; креветки - 500 г; біле сухе вино - 40 мл; часник - 2 зубчики; лимонний сік - 20 мл; тарталетки - 20 шт. Приготування Воду кип'ятимо, трохи підсолюємо, додаємо креветки і варимо до готовності. Цим часом чистимо часник, придавлюємо його трохи ножем, а потім дрібно-дрібно шаткуємо. Далі беремо сковорідку, трохи розігріваємо і викладаємо на неї сир Блю. Коли він розтопиться, додаємо до нього очищені креветки і гарненько перемішуємо їх з сиром. Потім додаємо лимонний сік, вино і подрібнений часничок. Даємо страві трохи потомитися, а потім знімаємо сковороду з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо остигати. Тепер наповнюємо наші тарталетки приготовленої начинкою і подаємо до столу.
Закуска з креветками на шпажках
Інгредієнти: хліб - 200 г; плавлений сир - 2 шт.; креветки - 100 г; твердий сир - 200 г; лимон - 1 шт. Приготування З хліба вирізаємо невеликі шматочки і намазуємо їх плавленим сиром . На шпажку насаджуємо відварну креветку , шматочок звичайного сиру і невеликий трикутник лимончика, а знизу вставляємо хліб.
Закуска з креветками і ананасом
Інгредієнти: ананас - 1 шт.; креветки - 400 г; лимонний сік - 2 ст. ложки; зелень. Для соусу:
гірчиця - 1 ч. ложка; цукор - щіпка; коньяк - 2 ч. ложки; майонез - 05 ст. ложки. Приготування Ананас ріжемо навпіл, виймаємо м'якоть і нарізаємо її скибочками. Креветки відварюємо в підсоленій воді з додаванням лимонного соку, очищаємо і викладаємо їх у порожнину ананаса разом з фруктовою м'якоттю. Гірчицю розтираємо з цукром, перцем, сіллю, вливаємо коньяк, маслечко і кладемо майонез. При подачі на стіл прикрашаємо фарширований ананас зеленню і поливаємо соусом.
Закуска з авокадо і креветок
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; помідори - 2 шт.; пекінська капуста; болгарський перець - 1 шт.; креветки - 300 г; часник; олія оливкова. Приготування Овочі і фрукти промиваємо, помідори і капусту шаткуємо і перемішуємо. Те ж саме робимо з авокадо, вареними креветками і болгарським перчиком. Потім з'єднуємо всі інгредієнти разом, додаємо зелень, заправляємо салат оливковою маслом і подаємо в чашечках авокадо або простому салатнику.