Сирний рулет - ідеальна закуска, яка обов'язково порадує ваших рідних в святкові дні. Таке блюдо чудово доповнить будь-яке застілля, а його чудовий смак просто зачарує ваших гостей. Давайте розглянемо кілька оригінальних рецептів приготування сирного рулету з різними начинками.
Сирний рулет з сьомгою
Інгредієнти: твердий сир - 200 г; свіжа зелень - 50 г; сьомга слабосолона - 300 р. Приготування Зелень промиваємо, обсушуємо, дрібно шаткуємо і змішуємо з тертим сиром. Потім перекладаємо масу в миску і ставимо на водяну баню. Нагріваємо до тих пір, поки сир повністю не розплавиться. Потім отриману масу викладаємо між двома шарами пленочки і розгортаємо в тонкий пласт за допомогою качалки. Рибу тонко нарізаємо. Далі акуратно знімаємо верхню плівку, викладаємо на сирний пласт рибу і звертаємо рулетом. Прибираємо страву на 2 години в холодильник, після чого нарізаємо порційними шматочками і прикрашаємо свіжою зеленню.
Сирний рулет з куркою
Інгредієнти: твердий сир - 450 г; масло вершкове. Для начинки:
куряча грудка копчена - 250 г; свіжі печериці - 150 г; олія рослинна. Приготування У каструльку наливаємо воду і ставимо на слабенький вогонь. Потім беремо великий поліетиленовий пакет, змащуємо його зсередини вершковим маслом і викладаємо в неї натертий на крупній терочке сир. Верх пакета закручуємо, закріплюємо міцною ниткою і підвішуємо на ручку шумівки так, щоб низ не діставав до каструлі. Приблизно за 15 хвилин тихо киплячій воді сир в пакеті повністю розплавиться.
Не втрачаючи часу дарма, промиваємо і обробляємо гриби. Нарізаємо їх шматочками і пасеруємо на рослинній маслечко до готовності. З курячої грудки знімаємо шкіру, шаткуємо дрібними кубиками і з'єднайте з грибами.
Далі акуратно виймаємо пакет, даємо йому трохи охолонути, розв'язуємо, перекладаємо на стіл і розкачуємо до товщини 5 міліметрів. Тепер обережно розрізаємо пакет по краях, видаляємо його верхню частину, викладаємо на сир начинку і звертаємо рулетом. Щільно загортаємо його в плівку і прибираємо на 2 години в холодильник. Після чого сирний рулет з грибами подаємо на стіл, нарізавши скибочками.
Сирний рулет з фаршем
Інгредієнти: сир - 350 г; мука - 4 ст. ложки; майонез - 200 мл; яйце - 4 шт.; спеції. Для начинки:
м'ясний фарш - 500 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування Яйця збиваємо з майонезом, додаємо борошно, тертий сир і добре перемішуємо до однорідності. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо сирну масу і рівномірно розподіляємо. Духовку розігріваємо, і запікаємо сир близько 20 хвилин. А цим часом готуємо начинку: цибулю тремо на тертці, змішуємо з фаршем, додаємо видавлений часник і спеції. Готове тісто виймаємо з духовки, викладаємо зверху фарш і акуратно загортаємо в рулет. Накриваємо все фольгою і випікаємо сирно - м'ясний рулет близько 40 хвилин.
Сирний рулет з шинкою
Інгредієнти: сир - 200 г; варене яйце - 2 шт.; плавлений сирок - 2 шт.; копчена ковбаса - 100 г; шинка - 200 г; масло вершкове - 100 г; спеції. Приготування Натираємо на крупній тертці плавлений сирок , копчену ковбасу і варені яйця, додаємо вершкове масло, спеції і перемішуємо. Твердий сир кладемо в пакет, і ставимо на 5 хвилин у мікрохвильовку. Потім розкачуємо його через пакет в тонкий пласт, викладаємо шматочки шинки, намазуємо підготовленої сирною сумішшю і звертаємо всі туго в рулет. Прибираємо його на годину в холодильник, а потім подаємо до столу, порізавши порційними шматочками і прикрасивши свіжою зеленню.