Фаршировані кальмари - справжня смакота, а якщо це смакота приготовлено ще і з начинкою з сиру, то конкурентом цього гарячого страви на вашому столі не зможе стати ніхто.
Кальмари фаршировані сиром і часником
Інгредієнти: свіжа хлібна крихта - 1 ст.; шинка - 75 г; копчений сир - 75 г; тертий пармезан - 1 ст.; яйце - 1 шт.; петрушка; сіль, перець - за смаком; оливкова олія - 50 мл; біле сухе вино - 750 мл; кальмари - 6 тушок; часник - 2 зубчики; перець чилі - за смаком. Приготування Хлібну крихту, нарізану шинку і сир змішуємо зі збитим яйцем і подрібненою зеленню. Солимо і перчимо начинку за смаком, додаємо до неї зубчик часнику, столову ложку олії і 125 мл вина. Отриманою начинкою фаршируємо очищені тушки кальмарів.
У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому часник з зеленню. Кладемо на сковороду кальмарів, фаршировані шинкою і сиром, і обсмажуємо їх до легкого золотистого кольору. Заливаємо в сковороду залишки вина, додаємо подрібнений чилі і тушкуємо страву під кришкою 10 хвилин на мінімальному вогні.
Кальмари фаршировані помідорами, креветками і сиром
Інгредієнти: кальмари - 8 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; оливкова олія - 2 ст. ложки; в'ялені томати - 1/3 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка; шпинат свіжий - 250 г; сир рікотта - 350 г; яйце - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; сухе біле вино - 1/2 ст.; томати у власному соку - 2 ст.; креветки - 300 г; лимон - 1 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Цибулю нарізаємо і пасеруємо разом з часником на суміші оливкової і вершкового масла. До пассеровке додаємо шпинат і готуємо все ще хвилину.
Сир збиваємо з яйцем і додаємо в'ялені томати, шпинат з цибулею, відварні креветки, сіль і перець. Начиняємо тушки кальмарів сирною сумішшю і заколюємо зубочистками. Кладемо кальмарів на змащений маслом деко і заливаємо томатами у власному соку і вином. Солимо і перчимо соус і ставимо страву в духовку на 40 хвилин. Подаємо страву з часточкою лимона.
Кальмари фаршировані яйцем та плавленим сиром
Інгредієнти: кальмари - 4 шт.; плавлений сир - 200 г; відварений рис - 2 ст.; яйця - 4 шт.; зелена цибуля; сіль, перець - за смаком; томатний соус - 2 ст. Приготування Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, додаємо їх в відварений рис разом з зеленою цибулею і перемішуємо начинку з плавленим сиром. Готовою сумішшю начиняємо тушки кальмарів і заколюємо їх зубочистками. Тушкуємо кальмарів, фаршировані рисом і сиром, в томатному соусі на мінімальному вогні 10-15 хвилин.