Вернуться назад Распечатать

Кальмари фаршировані сиром

Кальмари фаршировані сиром
Фаршировані кальмари - справжня смакота, а якщо це смакота приготовлено ще і з начинкою з сиру, то конкурентом цього гарячого страви на вашому столі не зможе стати ніхто.

Кальмари фаршировані сиром і часником


Інгредієнти:

  • свіжа хлібна крихта - 1 ст.;

  • шинка - 75 г;

  • копчений сир - 75 г;

  • тертий пармезан - 1 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • петрушка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • оливкова олія - 50 мл;

  • біле сухе вино - 750 мл;

  • кальмари - 6 тушок;

  • часник - 2 зубчики;

  • перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Хлібну крихту, нарізану шинку і сир змішуємо зі збитим яйцем і подрібненою зеленню. Солимо і перчимо начинку за смаком, додаємо до неї зубчик часнику, столову ложку олії і 125 мл вина. Отриманою начинкою фаршируємо очищені тушки кальмарів.
    У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому часник з зеленню. Кладемо на сковороду кальмарів, фаршировані шинкою і сиром, і обсмажуємо їх до легкого золотистого кольору. Заливаємо в сковороду залишки вина, додаємо подрібнений чилі і тушкуємо страву під кришкою 10 хвилин на мінімальному вогні.

    Кальмари фаршировані помідорами, креветками і сиром


    Інгредієнти:

  • кальмари - 8 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • в'ялені томати - 1/3 ст.;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • шпинат свіжий - 250 г;

  • сир рікотта - 350 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • томати у власному соку - 2 ст.;

  • креветки - 300 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Цибулю нарізаємо і пасеруємо разом з часником на суміші оливкової і вершкового масла. До пассеровке додаємо шпинат і готуємо все ще хвилину.
    Сир збиваємо з яйцем і додаємо в'ялені томати, шпинат з цибулею, відварні креветки, сіль і перець. Начиняємо тушки кальмарів сирною сумішшю і заколюємо зубочистками. Кладемо кальмарів на змащений маслом деко і заливаємо томатами у власному соку і вином. Солимо і перчимо соус і ставимо страву в духовку на 40 хвилин. Подаємо страву з часточкою лимона.

    Кальмари фаршировані яйцем та плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • кальмари - 4 шт.;

  • плавлений сир - 200 г;

  • відварений рис - 2 ст.;

  • яйця - 4 шт.;

  • Кальмари фаршировані сиром

  • зелена цибуля;

  • сіль, перець - за смаком;

  • томатний соус - 2 ст.


  • Приготування
    Яйця відварюємо круто і подрібнюємо, додаємо їх в відварений рис разом з зеленою цибулею і перемішуємо начинку з плавленим сиром. Готовою сумішшю начиняємо тушки кальмарів і заколюємо їх зубочистками. Тушкуємо кальмарів, фаршировані рисом і сиром, в томатному соусі на мінімальному вогні 10-15 хвилин.