Легка закуска з грибами - ідеальний варіант для ланчу з собою, або навіть закуски на фуршеті. Прості в приготуванні і дуже смачні кошики з грибами обов'язково порадують вас своїм смаком, а переконатися в цьому можна випробувавши рецепти з нашої статті.
Рецепт кошичків з куркою і грибами
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; оливкова олія - 1 ст. ложка; болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; гриби - 150 г; сухе біле вино - 1/3 ст.; куряче філе - 1 шт.; діжонська гірчиця - 2 ч. ложки; сіль, перець; свіжа зелень. Приготування У сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізані гриби протягом 30 секунд. Додаємо до грибів болгарський перець і ріпчасту цибулю в наступну хвилину. Підсилюємо жар і вливаємо на сковороду вино, постійно помішуючи, чекаємо, поки надлишки рідини випарятся. Знімаємо сковороду з вогню і додаємо до пассеровке шматочки курятини, гірчицю, сіль з перцем і петрушку. Ретельно все перемішуємо.
Розкачуємо лист листкового тіста і нарізаємо його квадратами зі стороною 5 див. Розкладаємо шматочки тіста у форми для кексів і викладаємо в центр по столовій ложці начинки з куркою і грибами. Випікаємо кошики 12-15 хвилин при 180 градусах.
Кошики з фаршем, грибами і сиром
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; оливкова олія; ріпчаста цибуля - 2 шт.; сіль, перець; біле сухе вино - 3 ст. ложки; свіжий чебрець - 1 гілочка; тертий пармезан - 4 ст. ложки; козячий сир - 50 г; помідори - 2 шт.; яловичий фарш - 200 г; печериці - 7-8 шт. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. Тісто розкачуємо, укладаємо
у форми для тарталеток тісто і випікаємо до золотистого кольору.
Поки кошики готуються, займемося начинкою. У сковороді розігріваємо масло і пасеруємо на ньому цибулю до прозорості. Додаємо до пассеровке нарізані гриби і додаємо сіль майбутню начинку. Обсмажуємо гриби до тих пір, поки надлишки вологи не випарятся, після чого додаємо фарш і чебрець, злегка обсмажуємо м'ясо, заливаємо вином і залишаємо сковороду на вогні, поки надлишки вологи не випарятся. Злегка остигнула начинку розкладаємо по кошиках з тіста, кладемо поверх шар козячого сиру і посипаємо тертим пармезаном. Поверх кожного кошика викладаємо скибочки томатів. Ставимо м'ясні кошики з грибами в духовку і випікаємо 5-7 хвилин при 180 градусах. Подаємо кошики до столу відразу ж після випікання.