Іноді так хочеться здивувати своїх близьких чимось оригінальним і незвичайним. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування закусок з авокадо, які неодмінно викличуть захоплення та інтерес у ваших рідних.
Закуска з авокадо і креветок
Інгредієнти: варені креветки - 200 г; авокадо - 1 т.; натуральний йогурт - 4 ст. ложки; консервований ананас - 100 г; свіжа зелень - для прикраси. Приготування Авокадо промиваємо, обсушуємо і розрізаємо вздовж навпіл. Потім акуратно видаляємо з фрукта кісточку і вирізаємо м'якоть, не пошкодивши шкірку. М'якоть авокадо нарізаємо дрібними кубиками, додаємо подрібнений консервований ананас і попередньо відварені і очищені креветки від панцира. Все солимо за смаком, заливаємо домашнім йогуртом і перемішуємо. Тепер наповнюємо човники авокадо приготованою сумішшю і прикрашаємо блюдо гілочками свіжої зелені.
Закуска з авокадо і сьомги
Інгредієнти: філе сьомги - 250 г; лимонний сік; авокадо - 2 шт.; сметана - 4 ст. ложки; тархун - 4 гілочки. Приготування Рибу нарізаємо на тонкі скибочки і розкладаємо на плоскому блюді. Авокадо шаткуємо великими часточками, рясно просочуємо половиною порції лимонного соку і викладаємо на рибу. Накриваємо зверху плівкою і прибираємо страву на 1 годину в холодильник. Тархун дрібно рубаємо, змішуємо зі сметаною і залишилися лимонним соком. Перед подачею на стіл, викладаємо сметанную заправку поверх риби з авокадо.
Закуска з авокадо з яйцем
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; яйце - 4 шт.; спеції. Приготування Авокадо очищаємо і розминаємо виделкою. Яйця попередньо відварюємо круто, охолодити, чистимо і натираємо на дрібній тертці. З'єднуємо їх з авокадо, видавлюємо через прес часник і кладемо трохи майонезу. Все добре перемішуємо, додаємо за смаком сіль і мелений перець. Перед подачею закуску трохи охолоджуємо і намазуємо на хліб.
Закуска з авокадо з часником
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; сир твердий - 50 г; авокадо - 1 шт.; майонез - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування Авокадо розрізаємо на 2 однакові половинки, акуратно видаливши кісточку. Потім, щоб не пошкодити шкірку, обережно, з допомогою ложки, виймаємо м'якоть і перекладаємо її в ємність для змішування. Розминаємо м'якоть вилочкою, або збиваємо блендером до однорідності. Твердий сир натираємо на дрібній терочке і з'єднуємо з авокадо. Видавлюємо з допомогою чеснокодавилки часничок, заправляємо майонезом і все ретельно перемішуємо. Викладаємо готову закуску з авокадо з сиром в шкірку від фрукта і подаємо страву до столу.
Мексиканська закуска з авокадо
Інгредієнти: помідор - 2 шт.; авокадо - 2 шт.; цибулина червона - 05 шт.; часник - 2 зубчики; перець болгарський - 2 шт.; сік лайма - за смаком; мелений коріандр - 2 ст. ложки; соус табаско - за смаком; спеції. Приготування Плоди авокадо промиваємо, обсушуємо і ділимо на 2 частини, видаливши
акуратно кісточку і розрізаємо плід ще раз. Потім обережно відокремлюємо м'якоть від шкірки, кладемо її в блендер. З томатів знімаємо шкірку, розрізаємо м'якоть навпіл і додаємо до авокадо разом з очищеними зубчиками часнику, червоним цибулею і перцем чилі. Після цього вливаємо трохи соку лайма, додаємо кілька крапель соусу табаско, підсолюємо і перчимо масу за смаком. Подрібнюємо все до стану однорідного пюре, викладаємо в пиалку, в якій будемо подавати страву на стіл, накриваємо зверху харчовою плівкою і охолоджуємо закуску гуакамоле з авокадо протягом години. Подаємо страву на стіл, прикрасивши свіжими листочками коріандру.