Вернуться назад Распечатать

Печінковий рулет

Печінковий рулет
Печінка - дуже корисний продукт, який з успіхом використовують в приготуванні різних чудових страв. Деякі люди, звичайно, не люблять її з-за характерного специфічного запаху і гіркуватого присмаку. Однак ми підкажемо вам, як правильно створити з цього продукту чудове страву - печінковий рулет.

Рецепт печінкового рулету


Інгредієнти:

  • куряча печінка - 500 г;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст.;

  • твердий сир - 100 г;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • кефір - 100 мл;

  • спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо вам, як приготувати печінковий рулет. Отже, цибулини чистимо і пропускаємо разом з печінкою через м'ясорубку. В отриману масу поступово всипаємо борошно, розбиваємо яйця, вливаємо домашній кефір додаємо гашену соду, солимо і перчимо за смаком. Потім все добре перемішуємо і замішуємо однорідне густе тісто.
    Далі беремо деко, вистилаємо його папером для випікання і акуратно рівномірним шаром виливаємо наше тісто. Відправляємо в духовку на 15 хвилин і випікаємо корж при температурі 180 градусів.
    Цим часом натираємо на дрібній терочке сир і висипаємо його на гарячий печінковий корж по всій поверхні. Тепер обережно звертаємо печінку за допомогою пекарської папери в рулет і повністю загортаємо його в папір для запікання. Ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин. Перед тим, як подавати печінковий рулет з курячої печінки на стіл, звільняємо його від пекарської папери і нарізаємо невеликими скибочками товщиною 25 сантиметра.

    Печінковий рулет з яйцем


    Інгредієнти:

  • печінка яловича - 300 г;

  • борошно - 05 склянки;

  • молоко - 05 склянки;

  • яйце - 2 шт.;

  • спеції.


  • Для начинки:

  • яйце - 4 шт.;

  • сир твердий - за смаком;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез - за смаком.


  • Приготування
    Печінку промиваємо в холодній воді, нарізаємо шматочками, кладемо в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо в отриману масу молоко, рослинне масло, додаємо борошно, розбиваємо кілька яєць і солимо за смаком. Все добре збиваємо вінчиком і виливаємо отримане тісто тонким шаром на застелене папером деко. Ставимо його в розігріту духовку і випікаємо корж до готовності.
    Не втрачаючи часу дарма, відварюємо круто яйця, що залишилися, остуджуємо і чистимо. Тепер натираємо їх на крупній тертці і змішуємо з тертим сиром і майонезом. Додаємо пропущений через прес часник і гарненько перемішуємо. Після цього змащуємо випечений печінковий корж начинкою і швидко загортаємо в рулет. Перекладаємо його на блюдо, покриваємо зверху майонезом і прикрашаємо за бажанням тертими яєчними жовтками.

    Печінковий рулет з салом


    Інгредієнти:

  • печінка свиняча - 1000 м;

  • олія - за смаком;

  • сало - 100 г;

  • масло вершкове - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • свіжий базилік - за бажанням;

  • спеції;

  • свіжа зелень.


  • Для начинки:

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Печінковий рулет
    Для початку давайте підготуємо з вами овочі і печінку. Для цього гарненько промиваємо їх, нарізаємо довільними шматочками, кладемо в невелику каструлю, заправляємо спеціями і відварюємо до повної готовності. Потім охолоджуємо, виймаємо лавровий листочок і перемелюємо все інше до отримання овочевого пюре . На товстий лист фольги викладаємо отриману масу так, щоб вийшов трикутник.
    Тепер беремося за приготування начинки. На рослинному маслечко обсмажуємо подрібнені моркву з цибулею, збиваємо овочі в пюре, змішати з нарізаними яйцями, вершковим маслом і спеціями. Викладаємо на корж акуратним рівним шаром отриману масу, звертаємо всі рулетом і кладемо наш печінковий рулет з начинкою в холодильник для застигання.