Печінка - дуже корисний продукт, який з успіхом використовують в приготуванні різних чудових страв. Деякі люди, звичайно, не люблять її з-за характерного специфічного запаху і гіркуватого присмаку. Однак ми підкажемо вам, як правильно створити з цього продукту чудове страву - печінковий рулет.
Рецепт печінкового рулету
Інгредієнти: куряча печінка - 500 г; цибулина - 2 шт.; яйце - 2 шт.; борошно - 1 ст.; твердий сир - 100 г; сода - 05 ч. ложки; кефір - 100 мл; спеції. Приготування Зараз розповімо вам, як приготувати печінковий рулет. Отже, цибулини чистимо і пропускаємо разом з печінкою через м'ясорубку. В отриману масу поступово всипаємо борошно, розбиваємо яйця, вливаємо домашній кефір додаємо гашену соду, солимо і перчимо за смаком. Потім все добре перемішуємо і замішуємо однорідне густе тісто.
Далі беремо деко, вистилаємо його папером для випікання і акуратно рівномірним шаром виливаємо наше тісто. Відправляємо в духовку на 15 хвилин і випікаємо корж при температурі 180 градусів.
Цим часом натираємо на дрібній терочке сир і висипаємо його на гарячий печінковий корж по всій поверхні. Тепер обережно звертаємо печінку за допомогою пекарської папери в рулет і повністю загортаємо його в папір для запікання. Ставимо в духовку ще на 5-10 хвилин. Перед тим, як подавати печінковий рулет з курячої печінки на стіл, звільняємо його від пекарської папери і нарізаємо невеликими скибочками товщиною 25 сантиметра.
Печінковий рулет з яйцем
Інгредієнти: печінка яловича - 300 г; борошно - 05 склянки; молоко - 05 склянки; яйце - 2 шт.; спеції. Для начинки:
яйце - 4 шт.; сир твердий - за смаком; часник - 2 зубчики; майонез - за смаком. Приготування Печінку промиваємо в холодній воді, нарізаємо шматочками, кладемо в чашу блендера і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо в отриману масу молоко, рослинне масло, додаємо борошно, розбиваємо кілька яєць і солимо за смаком. Все добре збиваємо вінчиком і виливаємо отримане тісто тонким шаром на застелене папером деко. Ставимо його в розігріту духовку і випікаємо корж до готовності.
Не втрачаючи часу дарма, відварюємо круто яйця, що залишилися, остуджуємо і чистимо. Тепер натираємо їх на крупній тертці і змішуємо з тертим сиром і майонезом. Додаємо пропущений через прес часник і гарненько перемішуємо. Після цього змащуємо випечений печінковий корж начинкою і швидко загортаємо в рулет. Перекладаємо його на блюдо, покриваємо зверху майонезом і прикрашаємо за бажанням тертими яєчними жовтками.
Печінковий рулет з салом
Інгредієнти: печінка свиняча - 1000 м; олія - за смаком; сало - 100 г; масло вершкове - 150 г; часник - 2 зубчики; морква - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; часник - 2 зубчики; свіжий базилік - за бажанням; спеції; свіжа зелень. Для начинки:
морква - 1 шт.; цибулина - 2 шт.; яйце - 2 шт. Приготування Для початку давайте підготуємо з вами овочі і печінку. Для цього гарненько промиваємо їх, нарізаємо довільними шматочками, кладемо в невелику каструлю, заправляємо спеціями і відварюємо до повної готовності. Потім охолоджуємо, виймаємо лавровий листочок і перемелюємо все інше до отримання овочевого пюре . На товстий лист фольги викладаємо отриману масу так, щоб вийшов трикутник.
Тепер беремося за приготування начинки. На рослинному маслечко обсмажуємо подрібнені моркву з цибулею, збиваємо овочі в пюре, змішати з нарізаними яйцями, вершковим маслом і спеціями. Викладаємо на корж акуратним рівним шаром отриману масу, звертаємо всі рулетом і кладемо наш печінковий рулет з начинкою в холодильник для застигання.