Універсальна закуска, яку можна подати на свято або взяти з собою на роботу - рулет з плавленим сиром . Варіацій цього рецепту величезна кількість, але яку б з них ви не вибрали - завжди потрапите в ціль. Як приготувати рулет із плавленого сиру ми розповімо далі.
Яєчний рулет з плавленим сиром
Для приготування яєчних рулетів існує спеціальна "яєчна папір", яку часто продають в магазинчиках з азійських їжею. Така папір нагадує щільний лаваш, але являє собою пласт сирого еластичного тіста. Якщо такий папери у продажу не знайшлося, ми розповімо як робити в домашніх умовах, але якщо ви бажаєте скоротити час готування, то зробіть простий омлетний рулет з плавленим сиром.
Інгредієнти: Для паперу:
яйце - 1 шт.; крижана вода - 3/4 ст.; сіль - 1/4 ч. ложки; борошно - 2 ст. ложки; рослинне масло - 2 ст. ложки. Для рулетів:
відварна курятина - 200 г; соус барбекю - 1/2 ст.; плавлений сир - 170 г; молода капуста - 100 г; червонокачанна капуста - 100 г; морква - 100 р. Приготування Яйце збиваємо з сіллю і водою, додаємо до них борошно і з отриманої рідкої суміші готуємо якусь подобу млинців: сковороду змащуємо маслом і обсмажуємо млинці з обох боків до рум'яності.
Обидва види капусти і моркву шаткуємо на самій дрібній шатківниці. Відварну курятину розбираємо на волокна і змішуємо з соусом барбекю. На лист яєчної папери кладемо обидва види начинки і довершаем блюдо шматочком плавленого сиру. Загортаємо рулет конвертом і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору з обох сторін.
Крабовий рулет з плавленим сиром
Інгредієнти: консервоване крабове м'ясо - 200 г; плавлений сир - 100 г; майонез - 1 /4 ст.; зелена цибуля - 2-3 пір'їнки; сіль, перець - за смаком; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Крабове м'ясо подрібнюємо і змішуємо з плавленим сиром, додаємо до суміші майонез, сіль і перець за смаком, а також подрібнений зелений лук.
Листкове тісто розкачуємо на присипаному борошном столі. Тонкі пласти тіста ділимо на квадрати, в центр кожного квадрата кладемо порцію крабовою начинки і загортаємо рулет конвертом, або защипуємо краю.
Випікаємо рулети згідно інструкції на упаковці з тестом. Подавати таке блюдо можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Курячий рулет з плавленим сиром
На відміну від попередніх рецептів, цей являє собою повноцінне гаряче блюдо. Курка в хрусткій паніровці, з начинкою з розплавленого сиру, що може бути смачніше?
Інгредієнти: плавлений сир - 225 г; тертий твердий сир - 1 ст.; бекон - 2-3 смужки; яйця - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки; хлібна паніровка - 3/4 ст.; борошно - 1/2 ст.; куряче філе - 500 г; болгарський перець - 1 шт.; сіль, перець. Приготування Болгарський перець наколюємо ножем і запікаємо над газовим пальником або конфоркою, до тих пір, поки вся шкірка не почорніє, після чого її залишається покласти в поліетиленовий пакет на пару хвилин,
а потім лише очистити ножем , а також видалити насіння.
Готові перці дрібно нарізаємо і змішуємо з плавленим і твердим сиром, а також з шматочками бекону.
Яйця збиваємо з молоком, додавши сіль і перець. Сухарі пересипаємо на плоске блюдо. Духовку нагріваємо до 190 градусів, а деко для випікання змащуємо маслом.
Куряче філе ретельно відбиваємо і в центр викладаємо сирну масу. Звертаємо м'ясо в рулет і фіксуємо зубочисткою. Занурюємо рулет в яєчно-молочну суміш, а потім обвалюємо в панірувальної крихті. Викладаємо рулети на деко і ставимо в духовку. Через 22-25 хвилин рулети будуть готові. Подавати їх треба гарячими з улюбленим соусом і легким салатом.