Млинці готують з різноманітними начинками. Але найчастіше начинку просто загортають у млинець. Ми ж зараз підкажемо вам ще один цікавий варіант подачі цієї страви - нижче вас чекають кілька цікавих рецептів приготування торта з млинців з грибами.
Млинцевий торт з грибами і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 300 г; тепла вода - 600 мл; цукор - 1 ч. ложка; сіль - 05 ч. ложки; сухі дріжджі - 2 ч. ложки; топлене вершкове масло - 2 ст. ложки; яйця - 1 шт.; рослинне масло. Для начинки:
плавлений пастоподібний сир - 300 г; печериці - 300 г; кріп - 1 пучок. Приготування Спочатку готуємо начинку: печериці ріжемо скибочками. Обсмажуємо в невеликій кількості олії. Готові гриби перекладаємо в тарілку. Готуємо млинцеве тісто: змішуємо борошно, сухі дріжджі, цукор, сіль і потроху вливаємо теплу воду. Накриваємо миску з тестом серветкою і залишаємо приблизно на 1 годину в теплому місці.
Розтоплене вершкове масло змішуємо з яйцем і вливаємо отриману суміш в тісто, перемішуємо. Сковороду добре розігріваємо, змащуємо її рослинним маслом і смажимо млинці. Кожен млинець промазуємо м'яким сиром, викладаємо шар грибочків і притрушиваем їх подрібненою зеленню кропу. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться інгредієнти.
Млинцевий торт з грибами і овочами
Інгредієнти: цвітна капуста - 200 г; заморожені білі гриби - 50 г; печериці - 200 г; цибуля - 1 шт.; морква - 2 шт.; брокколі - 200 г; часник - 1 зубчик; сушений чебрець - 05 ч. ложки; молоко - 250 мл; розм'якшене вершкове масло - 30 г; сир - 100 г; подрібнена зелень петрушки - 1 ст. ложка; нежирна сметана - 150 г; вершки 20%-ної жирності - 80 мл; млинці - 12 шт. Приготування Білі гриби розморожуємо, а потім разом з печерицями ріжемо кубиками. На сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо підготовлені гриби, подрібнений часник, додаємо чебрець, сіль по смаку, перемішуємо і смажимо хвилин 5. Після цього додаємо подрібнену цибулю і готуємо ще 5 хвилин.
Викладаємо до грибної маси сметану, подрібнену петрушку, перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини, після цього знімаємо сковороду з вогню. Моркву очищаємо, заливаємо гарячим молоком, солимо і варимо хвилин 6. Після чого молоко зливаємо, а моркву за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Брокколі хвилини на 3 опускаємо в окріп, потім заливаємо вершками і доводимо до кипіння. Також блендером перетворюємо це все в пюре.
Цвітну капусту бланшируем 3-4 хвилини, додаємо сир і також перемелюємо в блендері. На змащене маслом деко один на одного викладаємо 2 млинця. Зверху розподіляємо пюре з брокколі, зверху накриваємо 2 млинцями і змащуємо їх половиною грибної суміші.
Потім знову 2 млинця, морквяне пюре, 2 млинця, пюре з цвітної капусти і другу половину грибної маси. Накриваємо верх знову млинцями, змащуємо сметаною і запікаємо близько 10 хвилин в духовці при температурі 160 градусів. Потім притрушиваем сиром і знову ставимо в духовку хвилин на 5. Після цього млинцевий торт виймаємо, даємо йому трохи охолонути, нарізаємо його порційними шматками і подаємо до столу.
Рецепт млинцевого торта з грибами і куркою
Інгредієнти: млинці - 5 шт.; куряче філе - 300 г; печериці - 300 г; твердий сир - 150 г; подрібнений кріп - 1 ст. ложка; нарізаний зелений лук - 1 ст. ложка; вершкове масло. Приготування Подрібнюємо гриби, солимо і обсмажуємо на сильному вогні, поки не випарується рідина. Куряче філе пропускаємо через м'ясорубку, отриманий фарш солимо, викладаємо в нього обсмажені гриби, тертий сир і зелень. Гарненько все це перемішуємо. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом. Кладемо 1 млинець, викладаємо шар начинки, накриваємо другим млинцем і так, поки не закінчаться інгредієнти. На верхній шар кладемо кілька маленьких шматочків вершкового масла. Запікаємо торт з млинців з грибами і куркою 25-30 хвилин при температурі 170-180 градусів.