Помідори, фаршировані різними начинками - справжня окраса для будь-якого святкового столу. Чим же їх можна начиняти? Так, практично всім! Ми розповімо вам, як приготувати помідори, фаршировані сиром!
Помідори, фаршировані сиром, грибами і шинкою
Інгредієнти: шинка - 50 г; помідори - 6 шт.; свіжі печериці - 1 ст.; консервована кукурудза - 2 ст. ложки; болгарський перець - 1 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; сир - 100 г; свіжа зелень; спеції. Для соусу:
олія оливкова - 2 ст. ложки; майонез - 2 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Для приготування помідори, фаршировані сиром і грибами, печериці обробляємо, шаткуємо скибочками і обсмажуємо кілька хвилин на рослинній маслечко. Перець промиваємо, витираємо рушником, видаляємо плодоніжки, виймаємо насіння і нарізаємо кубиками. Петрушку і зелений цибулька теж подрібнюємо. Шинку рубаємо соломкою, а сир тремо на крупній терочке. З помитого помідора акуратно зрізаємо верхівку, виймаємо ложечкою м'якоть і дрібненько її нарізаємо. З'єднуємо з шинкою, грибами, консервованою кукурудзою, болгарським перцем і зеленню.
Для приготування соусу змішуємо в окремій глибокої мисочці оливкове масло, лимонний сік, гірчицю і майонез, перемішуємо до однорідності. Заливаємо салат заправкою і ретельно розмішуємо. У кожну помідорки кладемо кілька листя салату, потім начинку, посипаємо блюдо тертим твердим сиром.
Помідори, фаршировані сиром і куркою
Інгредієнти: помідори - 4 шт.; куряча грудка - 2 шт.; майонез - за смаком; сир - 100 г; спеції; масло рослинне - 3 ст. ложки. Приготування Курячі грудки промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими кубиками. У сковороду наливаємо кілька ложок масла, викладаємо м'ясо і відправляємо його тушкуватися на 15 хвилин у розігріту духовку. Цим часом беремо помідори, миємо їх, обсушуємо, зрізаємо верхівки і дуже акуратно виймаємо всю м'якоть.
Потім викладаємо в кожен підготовлений томат трохи м'яса, поливаємо майонезом і посипаємо тертим сиром. Укладаємо помідори у скляну форму і відправляємо в гарячу духовку рівно на 15 хвилин. Далі обережно виймаємо томати, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу, прикрасивши страву, свіжою зеленню.
Помідори, фаршировані сиром і креветками
Інгредієнти: помідори - 10 шт.; сир - 500 г; часник - 6 зубчиків; креветки - 500 г; гірчиця негостра - 1 ст. ложка; спеції; яєчний жовток - 1 шт. Приготування Сир натираємо на терочке, зелень і часник подрібнюємо. Креветки відварюємо до готовності і чистимо. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в мисці, додати яєчний жовток і гірчицю. У помідорів зрізаємо акуратно кришечки, виймаємо м'якоть і наповнюємо томати овочевим фаршем.
Помідори, фаршировані сиром і часником
Інгредієнти: сир - 100 г; помідори - 6 шт.; масло вершкове - 100 г; часник - 2 зубчики; петрушка - за бажанням. Приготування Помідори промиваємо, зрізаємо верхівку і за допомогою ложки акуратно витягаємо всю м'якоть. Сир та заморожене вершкове масло натираємо на тертці. Петрушку обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо. Тепер змішуємо сирно-масляну суміш з нарубаної петрушкою і шматочками помідорчика.
Видавлюємо туди часник і все перемішуємо до однорідної маси. Потім наповнюємо помідори отриманою сумішшю, накриваємо «капелюшком», загортаємо томати в харчову плівку і кладемо на пару годин в холодильник. Подаємо фаршировані помідори з чорним обсмаженою хлібом та свіжою зеленню.