Вернуться назад Распечатать

Яєчний коблер

Яєчний коблер
Словом «коблер» в кулінарії зазвичай позначають прохолодні напої, зовсім інша справа - яєчний коблер, це особливе збірне запечене блюдо з декількох інгредієнтів. Однак можливий і варіант напою.
Розповімо докладніше, як приготувати яєчний коблер (в обох варіантах).

Оригінальний рецепт яєчного коблер


Оскільки яйця в процесі приготування цієї страви не піддаються термічній обробці, використовуємо тільки перепелині яйця, щоб уникнути сальмонельозу. Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти:

  • яйця перепелині - 2-4 шт.;

  • вершки молочні натуральні середньої жирності - 30-50 мл;

  • лід - 2-3 кубика;

  • фруктовий сік-фреш (наприклад, малиновий, смородиновий, вишневий або ін. або суміш) - близько 150-170 мл;

  • фрукти і/або ягоди для прикраси.


  • Приготування
    На дно келиха типу «тумблер» кладемо лід і наливаємо сік-фреш . Обережно і повільно по лезу ножа наливаємо вершки. Акуратно розбиваємо яйця так, щоб не зачепити жовток. За допомогою ложки поміщаємо яйця останнім шаром. Поруч покласти кілька ягід. Подаємо з ложечкою, якій з'їдаємо яйця і ягоди. Далі пити коблер можна через соломинку або без соломинки. Напій хороший для спортивного і дієтичного харчування.

    Яєчний коблер на сніданок


    Інгредієнти:

  • пшеничний батон нарізний - 1 шт.;

  • яйце куряче 4-5 шт.;

  • помідори стиглі щільні - 3-4 шт.;

  • шинка свиняча (ветчинно-рублена ковбаса) - близько 400-500 г;

  • сир твердий - 150 г;

  • масло натуральне вершкове - 100 г;

  • молоко середньої жирності - близько 150 мл;

  • сухі мелені спеції (перець, мускатний горіх і ін);

  • зелень свіжа різна (цибуля, петрушка, кінза, базилік та ін).


  • Приготування
    Скибочки батона намазуємо тонким шаром вершкового масла. Помідори миємо, обсушуємо й нарізаємо кружечками. Шинку також нарізаємо скибками. Ставимо в змащену маслом форму для запікання (саме ставимо) «на ребро» змащені скибки батона, шинки і томатів, чергуючи їх.
    Яєчний коблер
    Яйця збиваємо з молоком, додаємо сіль, перець, мускатний горіх і ін сухі спеції. Рівномірно розподіляючи, заливаємо молочно-яєчною сумішшю викладене у форму. Посипаємо тертим сиром і оформляємо зеленню.
    Запікаємо в духовій шафі при температурі близько 180 градусів С. Як тільки яйця запеклися, а домашній сир розплавився - яєчний коблер готовий, це зовсім не довго. Чудовий варіант сімейного сніданку або ланчу. Тим, хто піклується про стрункості фігури, краще все ж для сніданку рекомендувати перший варіант яєчного коблер, тобто напій і скибочку-інший підсушеного цільнозернового хлібця дієтичного.