Вернуться назад Распечатать

Яєчний рулет з плавленим сиром

Яєчний рулет з плавленим сиром
Яєчні рулети - ідеальна ідея для швидкого сніданку. Звичний омлет моментально перетворюється в ситну закуску, яку можна доповнити свіжими овочами, соліннями, а для більшої апетитності промазати плавленим сиром . Саме про це рецепті і піде мова далі.

Омлетний рулет з плавленим сиром


Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • масло - для смаження;

  • картопля - 1 шт.;

  • копчена паприка - щіпка;

  • плавлений сир - 5-6 ст. ложок;

  • болгарський перець - 1/2 шт.;

  • крес-салат - 1/2 ст.


  • Приготування
    Як готувати омлет знають все: яйця збиваємо з сіллю, а отриману масу виливаємо на сковороду з рослинним маслом. Як тільки верхівка омлету схопиться, а низ - зарум'яниться, можна буде знімати сковороду з вогню.
    Поки омлет на сковороді, картоплю миємо й нарізаємо соломкою. Обсмажуємо шматочки на окремій сковороді з маслом до золотистого кольору. Приправляємо картоплю сіллю і копченої паприкою.
    Як тільки омлет буде готовий, даємо йому трохи охолонути і змащуємо плавленим сиром. Зверху викладаємо шар картоплі, перцю і подушку з крес-салату. Звертаємо омлет рулетом і обертаємо плівкою. Перед подачею рулет з плавленим сиром повинен настоятися в холодильнику 30 хвилин.
    Також рулет можна приготувати з вечора, щоб вранці відразу ж подати до столу, до чашки чаю або кави.

    Як приготувати яєчний рулет з сиром?


    Інгредієнти:

  • плавлений сир - 120 г;

  • молоко - 3/4 ст.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйця - 12 шт.;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • тертий твердий сир - 2 1/4 ст.;

  • шинка - 200 г;

  • зелена цибуля - 1 пучок.


  • Приготування
    Деко з високими бортами покриваємо пекарської папером і змащуємо олією. У невеликій мисці збиваємо плавлений сир з молоком
    Яєчний рулет з плавленим сиром
    до однорідності, додаємо борошно і сіль, знову все перемішуємо до однорідності. Окремо збиваємо яйця і додаємо їх до сирної маси. Готову омлетну суміш виливаємо на деко і ставимо готується в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
    Тим часом шинку нарізаємо кубиками, а зелену цибулю подрібнюємо. Дістаємо омлет з духовки і змащуємо його солодкою дижонской гірчицею. Зверху посипаємо омлет половиною сиру, шинкою, зеленою цибулею і другою половиною сиру. Звертаємо і запікаємо яєчний рулет з сиром ще 3-4 хвилини, або до тих пір, поки сир повністю розтане.
    Подавати такий рулет до столу відразу після приготування з тостами з білого хліба і склянкою соку.