Печериці, запечені в духовці - оригінальна і дуже смачна закуска, яка прикрасить святкове застілля і викличе захоплення у гостей. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти їх приготування.
Печериці фаршировані м'ясом, і запечені в духовці
Інгредієнти: печериці - 15 шт.; м'ясний фарш - 200 г; цибулина - 05 шт.; спеції; сир - 50 р. Для соусу:
томатна паста - 4 ст. ложки; сметана - 3 ст. ложки; майонез - 1 ст. ложка. Приготування Отже, чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Гриби промиваємо, обробляємо і акуратно вирізаємо ніжки, не проткнув капелюшки. Сир натираємо на крупній терочке. Потім кладемо в миску м'ясний фарш, додаємо цибулька, приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Капелюшки печериць трохи посипаємо сухими травами і наповнюємо їх з гіркою приготовленої начинкою. Після цього викладаємо гриби у форму для випікання, посипаємо кожен капелюшок сиром.
В окремій мисочці давайте приготуємо поки соус. Для цього викладаємо сметану, додаємо домашнього майонезу і томатну пасту. Гарненько перемішуємо суміш і заливаємо їй фаршировані печериці . Духовку запалюємо, нагріваємо до температури 200 градусів, ставимо гриби і запікаємо їх хвилин 30.
Печериці фаршировані сиром, запечені в духовці
Інгредієнти: великі печериці - 8 шт.; шинка - 300 г; цибулина - 1 шт.; часник - 1 зубчик; вершки - 50 мл; сир твердий - 100 г; спеції; олія рослинна. Приготування Печериці промиваємо, обробляємо і акуратно відокремлюємо капелюшки від ніжок. Шинку подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або просто дрібно нарізаємо ножем. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко протягом 5 хвилин до прозорості. Потім в сковороду до цибулі додаємо шинку,
перемішуємо і обсмажуємо все, постійно перемішуючи, близько 10 хвилин, до готовності.
Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо соус. Для цього часник чистимо, дрібненько рубаємо, додаємо в вершки, приправляємо сіллю, перчимо за смаком і перемішуємо. Готову вершкову суміш акуратно виливаємо в сковороду і тушкуємо ще кілька хвилин. Далі беремо капелюшки грибів, начиняємо фаршем і укладаємо в невелику форму. Сир натираємо на дрібній терочке і посипаємо їм зверху нашу страву. Запікаємо фаршировані шинкою печериці в розігрітій духовці близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.