Вернуться назад Распечатать

Фаршировані печериці, запечені в духовці

Фаршировані печериці, запечені в духовці
Печериці, запечені в духовці - оригінальна і дуже смачна закуска, яка прикрасить святкове застілля і викличе захоплення у гостей. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти їх приготування.

Печериці фаршировані м'ясом, і запечені в духовці


Інгредієнти:

  • печериці - 15 шт.;

  • м'ясний фарш - 200 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • спеції;

  • сир - 50 р.


  • Для соусу:

  • томатна паста - 4 ст. ложки;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • майонез - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Отже, чистимо цибулину і дрібно шаткуємо. Гриби промиваємо, обробляємо і акуратно вирізаємо ніжки, не проткнув капелюшки. Сир натираємо на крупній терочке. Потім кладемо в миску м'ясний фарш, додаємо цибулька, приправляємо спеціями за смаком і перемішуємо. Капелюшки печериць трохи посипаємо сухими травами і наповнюємо їх з гіркою приготовленої начинкою. Після цього викладаємо гриби у форму для випікання, посипаємо кожен капелюшок сиром.
    В окремій мисочці давайте приготуємо поки соус. Для цього викладаємо сметану, додаємо домашнього майонезу і томатну пасту. Гарненько перемішуємо суміш і заливаємо їй фаршировані печериці . Духовку запалюємо, нагріваємо до температури 200 градусів, ставимо гриби і запікаємо їх хвилин 30.

    Печериці фаршировані сиром, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • великі печериці - 8 шт.;

  • шинка - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • вершки - 50 мл;

  • сир твердий - 100 г;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Печериці промиваємо, обробляємо і акуратно відокремлюємо капелюшки від ніжок. Шинку подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або просто дрібно нарізаємо ножем. Чистимо цибулину від лушпиння, шаткуємо кубиками і пасеруємо на рослинній маслечко протягом 5 хвилин до прозорості. Потім в сковороду до цибулі додаємо шинку,
    Фаршировані печериці, запечені в духовці
    перемішуємо і обсмажуємо все, постійно перемішуючи, близько 10 хвилин, до готовності.
    Не втрачаючи часу дарма, поки приготуємо соус. Для цього часник чистимо, дрібненько рубаємо, додаємо в вершки, приправляємо сіллю, перчимо за смаком і перемішуємо. Готову вершкову суміш акуратно виливаємо в сковороду і тушкуємо ще кілька хвилин. Далі беремо капелюшки грибів, начиняємо фаршем і укладаємо в невелику форму. Сир натираємо на дрібній терочке і посипаємо їм зверху нашу страву. Запікаємо фаршировані шинкою печериці в розігрітій духовці близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.