Вернуться назад Распечатать

Яйця, фаршировані сиром

Яйця, фаршировані сиром
Поки на землі існують фаршировані яйця - інші закуски на святковому столі буде лише купатися в променях їхньої популярності. Правда, бувало таке, що після урочистої трапези, в холодильнику по сусідству з набили оскому "Олів'є" і холодцами залежувалися фаршировані яйця? Навряд чи. Тому робимо хід конем і готуємо на чергове торжество ще один варіант цієї простої закуски з участю сиру.
Рецепт фаршированих яєць з сиром
Інгредієнти:

  • яйця - 10 шт.;

  • діжонська гірчиця - 1-2 ст. ложки;

  • вершковий сир - 150 г;

  • бекон - 8 шматочків;

  • шніт-цибуля - пучок;

  • сіль, перець - за смаком;

  • гострий соус - за смаком.


  • Приготування
    Яйця відварюємо 10-12 хвилин, а потім даємо їм повністю охолонути в крижаній воді. Після очищення від шкаралупи, яйця розрізаємо навпіл і витягаємо з них жовтки. Перетираємо жовтки з вершковим сиром, цибулею і шматочками обсмаженого бекону (або шинки). За смаком додаємо трохи гострого соусу, солі, перцю і гірчиці. Наповнюємо отриманою сумішшю порожнини в яйцях.
    Яйця, фаршировані з плавленим сиром і часником
    Інгредієнти:

  • яйця - 10 шт.;

  • майонез - 2-3 ст. ложки;

  • часник - 1 зубчик;

  • паприка - щіпка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • плавлений сир - 50 р.


  • Приготування
    З відварених і очищених яєць зрізаємо верхівку і акуратно, за допомогою чайної ложки, витягаємо з них жовток. Розтираємо жовтки з майонезом, пропущеним через прес часником, сиром і дрібкою паприки. Отриману масу приправляємо до смаку сіллю і чорним перцем. Готову масу закладаємо в кондитерський шпіц або простий щільний целофановий пакет, і заповнюємо нею порожнистий яєчний білок.
    Перед подачею, яйця, фаршировані сиром з часником, краще потримати 30-40 хвилин в холодильнику.
    Яйця, фаршировані сиром
    Інгредієнти:

  • яйця - 10 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • твердий сир - 60 г;

  • майонез - 1/3 ст.;

  • вустерширський соус - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Перці наколюємо виделкою і запікаємо на газовій конфорці до почорніння шкірки. Опаленную чистимо шкірку, а м'якоть обсушуємо і промиваємо.
    Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і витягаємо жовтки. У чашу блендера кладемо шматочки перцю, жовтки, сир твердий, соус, сіль з перцем і майонез (при бажанні його можна замінити оливковою олією). Всі пюрируем до утворення однорідної маси, яку потім викладаємо в яєчні білки з допомогою кондитерського мішка або простий чайної ложки.
    Яйця, фаршировані сиром і грибами
    Інгредієнти:

  • відварені яйця - 6 шт.;

  • сир маскарпоне - 2 ст. ложки;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • гриби - 100 г;

  • чебрець - щіпка.


  • Приготування
    Відварені яйця розрізаємо навпіл і витягаємо з них жовтки. Кладемо жовтки в миску разом з м'яким вершковим сиром маскарпоне, майонезом, гірчицею і сіллю з перцем. Перетираємо масу до однорідності.
    Гриби нарізаємо максимально дрібно, можна навіть збити їх з допомогою блендера. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому гриби, приправивши їх сіллю, перцем і чебрецем. Обсмажені гриби додаємо до перетертим з сиром жовтків, а отриманою масою наповнюємо яєчні білки.
    Яйця, фаршировані сиром і авокадо
    Інгредієнти:

  • відварені яйця - 6 шт.;

  • вершковий сир - 3 ст. ложки;

  • авокадо -1 шт.;

  • в'ялені помідори - 2-3 шт.;

  • петрушка -1 пучок;

  • Яйця, фаршировані сиром

  • бекон - 2-3 смужки

  • сік лайма - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Бекон обсмажуємо до хрускоту і ламаємо в крихту. Яєчні білки збиваємо з сиром і м'якоттю авокадо, додаємо в суміш нарізану петрушку, сік лайма, в'ялені томати і сіль з перцем за смаком. Фаршируємо білки і посипаємо все крихтою бекону.