Поки на землі існують фаршировані яйця - інші закуски на святковому столі буде лише купатися в променях їхньої популярності. Правда, бувало таке, що після урочистої трапези, в холодильнику по сусідству з набили оскому "Олів'є" і холодцами залежувалися фаршировані яйця? Навряд чи. Тому робимо хід конем і готуємо на чергове торжество ще один варіант цієї простої закуски з участю сиру.
Рецепт фаршированих яєць з сиром
Інгредієнти: яйця - 10 шт.; діжонська гірчиця - 1-2 ст. ложки; вершковий сир - 150 г; бекон - 8 шматочків; шніт-цибуля - пучок; сіль, перець - за смаком; гострий соус - за смаком. Приготування Яйця відварюємо 10-12 хвилин, а потім даємо їм повністю охолонути в крижаній воді. Після очищення від шкаралупи, яйця розрізаємо навпіл і витягаємо з них жовтки. Перетираємо жовтки з вершковим сиром, цибулею і шматочками обсмаженого бекону (або шинки). За смаком додаємо трохи гострого соусу, солі, перцю і гірчиці. Наповнюємо отриманою сумішшю порожнини в яйцях.
Яйця, фаршировані з плавленим сиром і часником
Інгредієнти: яйця - 10 шт.; майонез - 2-3 ст. ложки; часник - 1 зубчик; паприка - щіпка; сіль, перець - за смаком; плавлений сир - 50 р. Приготування З відварених і очищених яєць зрізаємо верхівку і акуратно, за допомогою чайної ложки, витягаємо з них жовток. Розтираємо жовтки з майонезом, пропущеним через прес часником, сиром і дрібкою паприки. Отриману масу приправляємо до смаку сіллю і чорним перцем. Готову масу закладаємо в кондитерський шпіц або простий щільний целофановий пакет, і заповнюємо нею порожнистий яєчний білок.
Перед подачею, яйця, фаршировані сиром з часником, краще потримати 30-40 хвилин в холодильнику.
Яйця, фаршировані сиром
Інгредієнти: яйця - 10 шт.; болгарський перець - 1 шт.; твердий сир - 60 г; майонез - 1/3 ст.; вустерширський соус - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Перці наколюємо виделкою і запікаємо на газовій конфорці до почорніння шкірки. Опаленную чистимо шкірку, а м'якоть обсушуємо і промиваємо.
Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і витягаємо жовтки. У чашу блендера кладемо шматочки перцю, жовтки, сир твердий, соус, сіль з перцем і майонез (при бажанні його можна замінити оливковою олією). Всі пюрируем до утворення однорідної маси, яку потім викладаємо в яєчні білки з допомогою кондитерського мішка або простий чайної ложки.
Яйця, фаршировані сиром і грибами
Інгредієнти: відварені яйця - 6 шт.; сир маскарпоне - 2 ст. ложки; майонез - 3 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; вершкове масло - 1 ст. ложка; гриби - 100 г; чебрець - щіпка. Приготування Відварені яйця розрізаємо навпіл і витягаємо з них жовтки. Кладемо жовтки в миску разом з м'яким вершковим сиром маскарпоне, майонезом, гірчицею і сіллю з перцем. Перетираємо масу до однорідності.
Гриби нарізаємо максимально дрібно, можна навіть збити їх з допомогою блендера. На сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому гриби, приправивши їх сіллю, перцем і чебрецем. Обсмажені гриби додаємо до перетертим з сиром жовтків, а отриманою масою наповнюємо яєчні білки.
Яйця, фаршировані сиром і авокадо
Інгредієнти: відварені яйця - 6 шт.; вершковий сир - 3 ст. ложки; авокадо -1 шт.; в'ялені помідори - 2-3 шт.; петрушка -1 пучок; бекон - 2-3 смужки сік лайма - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування Бекон обсмажуємо до хрускоту і ламаємо в крихту. Яєчні білки збиваємо з сиром і м'якоттю авокадо, додаємо в суміш нарізану петрушку, сік лайма, в'ялені томати і сіль з перцем за смаком. Фаршируємо білки і посипаємо все крихтою бекону.