Закуска - це стартовий компонент трапези, тому вона настільки ж важлива, наскільки важливо і основне блюдо з десертом на пару. Погана закуска гарантує невдалий початок трапези, а разом з ним і зіпсований настрій їдців.
Щоб гарантованої потрапити в ціль зі стартовим стравою, недосвідчений кулінар може вибрати для себе блюдо з доступних і улюблених більшістю компонентів, які не вимагають особливих хитрувань в приготуванні. Саме таким блюдо і може стати перець фарширований сиром.
Перець, фарширований сиром і зеленню
Інгредієнти: сир - 1 1/2 ст.; зелена цибуля - 1 пучок; сіль, перець - за смаком; перець солодкий - 8-10 шт.; листя базиліка - 1 жменя; петрушка - 1 жменя; вода - 1 ст. ложка; оливкова олія - 3 ст. ложки; арахіс - 2 ст. ложки. Приготування У глибокій тарілці змішуємо сир з подрібненою зеленню, водою і маслом, додаємо сіль з перцем за смаком і перекладаємо начинку в кондитерський шприц, або щільний пакет, край якого зрізаний.
Перці моєму, зрізаємо з них верхівку і видаляємо насіння. Наповнюємо порожнину в перці сирною начинкою, а готову закуску посипаємо подрібненими горіхами.
Перець, фарширований сиром і сиром
Інгредієнти: сир - 1 ст.; яйце - 1 шт.; тертий пармезан - 1/3 ст.; базилік - 1 жменя; сіль, перець - за смаком; перець халапеньо - 10-15 шт. Приготування Сир розтираємо з одним яйцем, натертим сиром і подрібненим базиліком. Сирну масу за смаком приправляємо сіллю і перцем. Перці розрізаємо вздовж навпіл, видаляємо з них насіння, ретельно промиваємо, обсушуємо і наповнюємо порожнисту серцевину начинкою.
Ставимо перці в духовку під гриль до тих пір, поки сирно-сирну суміш не покриється легкої золотистої скоринкою.
Перець, фарширований сиром з часником
Любителі гарячих закусок можуть перці запекти в духовці. Всього 10-15 хвилин і страва повністю готове до подачі на стіл. Ми вибрали рецепт з перцем халапеньо, але їх можна замінити простим солодким перцем.
Інгредієнти: сир - 3/4 ст.; козячий сир - 1/4 ст.; сир асьяго - 1/4 ст.; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; хлібна паніровка; болгарський перець. Приготування Духовку розігріваємо до 200 градусів. За допомогою блендера збиваємо обидва види сиру і сир. Додаємо до сирної суміші пропущений через прес часник, а слідом додаємо сіль і перець. Половинки перців очищаємо від насіння, промиваємо і наповнюємо начинкою. Зверху посипаємо сир хлібної паніровкою і викладаємо на змащене олією деко. Ставимо страву в духовку на 10-15 хвилин.
Рецепт болгарського перцю, фаршироване сиром
Інгредієнти: болгарський перець - 3-4 шт.; сир - 250 г; яйце - 1 шт.; сир романо - 1/4 ст.; домашня ковбаса - 2 шт.; часник -5 зубчиків; зелень - за смаком; сухе біле вино - 1/2 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування З перців зрізаємо верхівки і видаляємо з них насіння. Зрізану верхівку дрібно нарізаємо і змішуємо з сиром і натертим сиром. Отриману суміш доповнюємо подрібненою свіжою зеленню, сіллю і перцем. Домашні ковбаски звільняємо від оболонки, а фарш обсмажуємо з подрібненим часником до золотистого кольору, а потім заливаємо вином і залишаємо його повністю випаруватися.
За бажанням, крім м'ясного фаршу, на окремій сковороді можна обсмажити гриби з цибулею і додати ці інгредієнти разом з м'ясом. Злегка охолоджений після обжарювання фарш змішуємо з сирно-сирною сумішшю і наповнюємо нею порожнини всередині болгарського перцю. Ставимо перці на деко, впритул один до одного. На дно форми наливаємо трохи води і відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.