Хочете приготувати ситну і смачну гарячу закуску без підрахунку калорій? Тоді зверніть увагу на рулети з бекону. Для приготування цієї страви в різних варіаціях, дотримуйтесь рецептами нижче.
Курячі рулети в беконі
Інгредієнти: куряче філе (половинки) - 8 шт.; сік 1 лимона; сіль, перець - за смаком; морква - 1 шт.; спаржа - 4 шт.; бекон - 16 скибочок; болгарський перець - 1 шт. Приготування Куряче філе відбиваємо, накривши харчовою плівкою. Поливаємо курятину лимонним соком і щедро приправляємо сіллю і перцем з обох сторін. Морква і перець нарізаємо соломкою. Паростки спаржі також ріжемо навпіл або на четвертинки. Кладемо по одному скибочці кожного з овочів на один з країв м'яса, після чого звертаємо курячий рулет і обертаємо його смужками бекону. Фіксуємо рулет зубочистками або шпагатом.
Рулет з бекону повинен запікатися в духовці при 180 градусах 40 хвилин. При бажанні начинку рулету можна різноманітити, доповнивши не тільки овочами, але і травами, сиром або ще одним шаром бекону.
Рецепт в'яленого курячого рулету з беконом
Інгредієнти: куряче філе - 2 шт.; бекон - 150 г; сіль, перець - за смаком; паприка мелена - за смаком. Приготування Курячі філе розрізаємо вздовж навпіл на 2 пласта. Кожен шар злегка відбиваємо, приправляємо сіллю, перцем і паприкою з обох сторін. На пласти курятини викладаємо скибочки бекону і звертаємо все в рулет.
Замотуємо рулет нитками і залишаємо в холодильнику на 2 години. Верхівку рулету протикаємо шпажкою і підвішуємо на решітці в духовці, розмістивши грати на найвищому рівні.
Вялим м'ясо при 50 градусах, включивши в духовій шафі вентиляцію (якщо її немає - просто залишіть дверцята злегка прочиненими). Через 4-5 годин в'ялені рулети будуть готові. Для більшої пікантності перед готуванням сире м'ясо можна збризнути рідким димом.
Рулети з бекону з сиром
Ідеальна закуска до пива з бекону і сиру готується швидко і без особливих турбот.
Інгредієнти: бекон - 8 скибочок; білий тостовий хліб - 8 ломиків; крем-сир - 250 р. Приготування З тостового хліба зрізаємо краю, а м'якуш злегка розгортаємо в більш тонкий пласт. Змащуємо м'якуш крем-сиром, плавленим сиром або кладемо поверх скибочку просто сиру. Кладемо хліб сирної стороною вгору на смужки бекону і згортаємо рулет. Фіксуємо рулети зубочистками і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 25-30 хвилин рулети з бекону з начинкою будуть готові.