Рецепт печінкового торта прийшов до нас вже давно, з української кухні. Готувати його можна абсолютно з будь печінки: індичої, яловичої, свинячої або курячої. У кожному випадку смак буде оригінальним, відмінним, а страва буде відрізнятися тільки структурою коржів.
Багато господині, готують печінковий тортик для святкового столу, прикрашають його настільки красиво, що гості, не завжди усвідомлюють, що перед ними саме ситна закуска, а не десерт до чаю. Спробуйте і ви здивувати і вразити своїх домашніх оригінальним стравою і приготувати печінковий торт з курячою печінкою з описаних нижче рецептами.
Рецепт торта з курячої печінки
Інгредієнти: печінка куряча - 500 г; яйце - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; масло вершкове - 30 г; спеції. Для начинки:
цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сметана - 120 мл; зелень кропу. Приготування Давайте розглянемо з вами детально, як приготувати торт з курячої печінки . Отже, для початку давайте спечемо печінкові млинці. Курячу печінку промиваємо і уважно посматриваем, щоб не потрапила жовч, а то торт вийде гірким. Потім печінку подрібнюємо у блендері, додаємо яйця, борошно, перчик, сіль і добре перемішуємо. Далі на розігріту сковороду наливаємо трохи рослинного масла і випікаємо печінкові млинці під кришкою, наливаючи їх ополоником і обсмажуючи з двох сторін по 2 хвилинки. Намагаємося не пересмажити млинці, щоб вони не вийшли твердуватими.
Після цього переходимо до приготування начинки для торта. Моркву чистимо, подрібнюємо на крупній тертці. Цибулину дрібно шаткуємо і пасеруємо на вершковому маслечко 5 хвилин. Потім додаємо моркву і обсмажуємо овочі до золотистого кольору. У остиглу засмажку кидаємо подрібнений часник, зелень, кладемо сметану, солимо і перемішуємо. Тепер починаємо формувати торт. На широкій тарілці пошарово змащуємо кожен млинець начинкою і зверху прикрашаємо блюдо свіжою зеленню. Даємо печінковому торту настоятися протягом 3 годин і подаємо на стіл.
Печінковий торт з курячої печінки
Інгредієнти: печінка куряча - 500 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; борошно - 05 склянки; спеції; сметана - 2 ст. ложки; яйце - 4 шт. Для начинки:
цибулина - 3 шт.; майонез - 5 ст. ложок; масло рослинне - 2 ст. ложки; морква - 2 шт.; часник - 2 зубчики. Приготування Починаємо з вами з приготування начинки: моркву миємо, чистимо і натираємо на крупній терочке. Цибулину очистити і шаткуємо тонкими півкільцями. Розігріваємо в сковороді рослинне масло і пасеруємо на ньому цибульку з морквою до золотистого кольору. Майонез з'єднуємо з видавленим через прес часником і ретельно перемішуємо. Для приготування тіста, печінку промиваємо, нарізаємо шматочками і подрібнюємо за допомогою блендера. Потім додаємо 2 яйця, трохи сметани, додаємо борошно і сіль з перцем. Добре все перемішуємо.
У сковороді розігріваємо олію, викладаємо ополоники печінковий тісто і розмазуємо його ложкою рівномірно по всій поверхні.
Смажимо млинець з обох боків на середньому вогні до рум'яного кольору. В результаті у вас повинно вийти приблизно 6 однакових коржів.
Тепер викладаємо один корж на тарілку, змащуємо його майонезом з часником, розподіляємо трохи овочевий засмажки і накриваємо наступним коржем. Формуємо, таким чином, весь торт з курячою печінкою, верхній корж тонко промазуємо майонезом. Заздалегідь відварюємо залишилися яйця круто, очистити їх, желточки розминаємо виделкою і посипаємо ними печінковий тортик. Даємо страви просочитися і подаємо на стіл.