Печериці - гриби, які доступні нам протягом усього року. З них можна приготувати безліч смачних страв. Нижче вас чекають рецепти закусок із свіжих, маринованих і запечених печериць.
Закуска з печериць в духовці
Інгредієнти: печериці - 500 г; твердий сир - 150 г; майонез - 3 ст. ложки; часник - 2-3 зубчики; вершкове масло - 25 р. Приготування Печериці ретельно миємо і зрізаємо ніжки максимально близько до капелюшку. Викладаємо гриби у форму для запікання капелюшком вниз, щільно притискаючи один до одного, так як в процесі запікання вони стануть менше. У кожну грибну капелюшок кладемо шматочок вершкового масла. Для начинки твердий сир тремо на дрібній тертці, додаємо домашній майонез , пропущений через прес часник і перемішуємо. Фаршируємо капелюшки начинкою і запікаємо при 180 градусах близько 20 хвилин. Все, закуска з печериць з сиром готова, подавати її можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Грибна закуска з печериць
Інгредієнти: шампіньйони - 05 кг; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 3 зубчики; рослинне масло - 70 мл; сіль, чорний мелений перець. Приготування Гриби миємо й нарізаємо довільними шматочками. Цибулю ріжемо кубиками, а моркву тремо на тертці. На сковороді розігріваємо половину рослинного масла й обсмажуємо на ньому овочі до готовності на невеликому вогні. Потім перекладаємо їх у чашу блендера або кухонного комбайна. Виливаємо на сковороду інше масло й обсмажуємо печериці. Також потім перекладаємо їх до цибулі з морквою і подрібнюємо. Грибну ікру знову викладаємо на сковороду, солимо, перчимо до смаку, додаємо подрібнений часник, сіль, перець до смаку, перемішуємо і протушиваем близько 5 хвилин на повільному вогні.
Закуска з свіжих печериць
Інгредієнти: печериці - 300 г; солодкий перець - 200 г; ріпчаста цибуля - 200 г; грибний соєвий соус - 1 ст. ложка; сіль, італійські трави, паприка, орегано - за смаком; оцет - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Печериці гарненько миємо, зрізаємо ніжки. Якщо гриби дрібні, залишаємо їх цілими, великі - ріжемо шматочками. Солодкий перець ріжемо півкільцями. Бажано брати перець різних кольорів, тоді салат вийде яскравим і красивим. Цибулю також ріжемо півкільцями. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо соєвий соус, спеції і перемішуємо. Змішуємо оцет з рослинним маслом, поливаємо закуску з печерицями отриманою сумішшю, прибираємо в холодильник приблизно на 1 годину, потім перемішуємо і подаємо до столу.
Закуска «Фаршировані печериці»
Інгредієнти: великі печериці - 4 шт.; варено-морожені креветки - 100 г; сметана 25%-ної жирності - 1 ст. ложка; червона ікра - 1 ст. ложка; тертий твердий сир - 1 ст. ложка; цибуля зелена - за смаком; рослинна олія - 15 мл; вершкове масло - 40 г; сіль, перець - за смаком. Приготування В печерицях зрізаємо ніжки . На сковороді розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію, викладаємо подрібнені грибні ніжки, зелений лук, креветки і обсмажуємо, солимо і перчимо за смаком. Фаршируємо грибні капелюшки отриманою начинкою, посипаємо тертим сиром і запікаємо при 200 градусах 15 хвилин. Готові фаршировані печериці прикрашаємо червоною ікрою.
Закуска з маринованих печериць
Інгредієнти: печериці - 1 кг; болгарський перець (червоний) - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; оцет 9%-ний - 2 ст. ложки; зелень петрушки - 1 ст. ложка; грибний бульйон - 200 мл; рослинне масло - 2 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Цілі печериці відварюємо до готовності в підсоленій воді, а потім охолоджуємо. Цибулю ріжемо кільцями, перець - кубиками. Для маринаду змішуємо олію, оцет, подрібнений часник, цукор і 200 г грибного бульйону. Поміщаємо відварені печериці в банку, заливаємо маринадом і прибираємо в холодильник мінімум на 12 годин. Готові мариновані печериці викладаємо в салатник і посипаємо зверху подрібненою зеленню петрушки.