А чи знаєте ви, що таке брізоль ? Це не назва страви, а такий спосіб приготування, який означає: обсмажений в омлеті. Бризол готують абсолютно з будь-якою начинкою: рибної, м'ясний або овочевий. Робиться це зазвичай наступним чином: на сковороду виливаємо яєчну суміш, на одну його половинку кладуть начинку, а другою частиною закривають. Потім акуратно все перевертають і обсмажують з іншої сторони, або згортають рулетиком. Давайте розглянемо з вами, як приготувати ледачий бризол і здивувати гостей смачним і ситним блюдом.
Лінивий брізоль із шампіньйонами
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; м'ясний фарш - 300 г; молоко - 05 склянки; борошно - 2 ст. ложки; печериці - 300 г; цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сметана - 3 ст. ложки; сир - 100 г; масло рослинне - 75 мл; бекон - 50 г; спеції. Приготування Отже, спочатку готуємо фарш: м'ясо перекручуємо на м'ясорубці і викладаємо в миску. Додаємо яйця, вливаємо молоко, додаємо борошно, солимо і перчимо за смаком. Все добре перемішуємо. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинного масла і починаємо смажити з отриманої яєчної суміші тонкі млинчики.
Далі переходимо до підготовки начинки. Для цього печериці пасеруємо з цибулею до золотистого кольору, подсаливая. Замість грибів можете використовувати свіжі овочі і сир. Після цього викладаємо готову начинку на млинець, обережно загортаємо їх в акуратні рулетики, і складаємо в форму для запікання. Сметану з'єднуємо з подрібненим часником і цією сумішшю покриваємо рівномірно бризол. Запікаємо страву в розігрітій духовці 15-20 хвилин при 200 градусах. Хвилин за 5 до закінчення присипаємо різаним беконом і тертим сиром.
Рецепт ледачого бризоля
Інгредієнти: куряче філе - 300 г; цибулина - 1 шт.; молоко - 60 мл; спеції; яйце - 3 шт. Приготування Чистимо цибулину і разом з курячим філе подрібнюємо з очищеним ріпчастою цибулею у блендері. Солимо все за смаком і перемішуємо фарш до однорідності. Одне куряче яйце збиваємо з їдальнею ложечкою холодного молока, солимо і обсмажуємо омлет з двох сторін на гарячій сковороді. Точно також чинимо з рештою яйцями і в результаті отримуємо 3 млинчика. На кожен омлетик тонким шаром викладаємо фарш і звертаємо щільно рулетами. Кладемо їх у форму для запікання і ставимо на 30 хвилин у духовку, розігріту до 190 градусів. Після закінчення часу, ледачий бризол з куркою готовий!