В якості однієї з закусок на святковому або буденному столі, спробуйте приготувати рулет з лаваша з грибами. Різноманітність і політ фантазії, які дає ця страва, неможливо описати одним рецептом, тому ми зібрали відразу кілька найсмачніших.
Рулет з лаваша з грибами і куркою
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 160 г; куряче філе - 1 шт.; лаваші; латук - 1 качан; овочева сальса - 4-5 ст. ложок. Приготування Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями і пасеруємо на оливковій олії. Готовий лук повинен бути м'яким, золотавим і мати злегка солодкуватий присмак. Разом з цибулею обсмажуємо і печериці, їх попередньо необхідно очистити і нарізати пластинами. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді і розбираємо на волокна. Латук розбираємо на листя і ретельно промиваємо, після чого обсушуємо.
Змащуємо листки лаваша овочевий сальсою. На один з країв листа кладемо латук, зверху розподіляємо гриби з цибулею і скибочки курки. Звертаємо лаваш і обсмажуємо його до золотистої скоринки з обох сторін.
Рулет з лаваша з грибами і куркою
Інгредієнти: вірменський лаваш - 2 шт.; куряче філе - 1 шт.; печериці - 300 г; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; майонез; рослинне масло - для смаження; яйце - 1 шт. Приготування Куряче філе відварюємо або обсмажуємо до повної готовності, після чого нарізаємо курятину соломкою.
Печериці ріжемо пластинками, цибулю подрібнюємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Припускаємо овочі з грибами на рослинній олії до повної готовності. Змішуємо курятину з овочами і грибами, сіль з перцем додаємо за смаком.
Змащуємо обидва вірменських лаваша майонезом, зверху викладаємо начинку і звертаємо все в рулет. Збиваємо яйце з рівною кількістю майонезу і змащуємо отриманою сумішшю верхівку рулету. Готуємо рулети в розігрітій до 190 градусів духовці до золотистої скоринки. Запечений рулет з лаваша з грибами і куркою слід подавати гарячим.
Рулет з лаваша з грибами і плавленим сиром
Інгредієнти: болгарський перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; печериці - 300 г; оливкова олія; плавлений сир - 200 г; рослинна олія; часник - 2 зубчики; лаваші; сіль, перець - за смаком. Приготування Болгарський перець обпалюємо на газовій горілці начорно, після чого кладемо в поліетиленовий пакет і зав'язуємо. Нехай перець пропарится, а ми тим часом цибулю наріжемо кільцями, а печериці - пластинами. Дістаємо перець з пакету і очищаємо від чорної шкірки. Нарізаємо перець соломкою. На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з грибами.
Лаваші змащуємо щедрим шаром плавленого сиру, зверху викладаємо шматочки цибулі, грибів і перцю, все звертаємо і відправляємо на сковороду обсмажуватися з обох боків до золотистого кольору.
Рулет з лаваша з грибами і овочами
Інгредієнти: баклажан - 1 шт.; лаваш; авокадо - 1 шт.; печериці - 300 г; сир фета - 160 г; хумус; болгарський перець - 1 шт.; морква по-корейськи - 120 г; листя салату; помідори - 2 шт.; огірок - 1 шт.; редис - 3-4 шт. Приготування Баклажани очищаємо від шкірки і замочуємо в солоній воді на 15 хвилин. Тим часом болгарський перець і редис нарізаємо соломкою, огірок ріжемо тонкими напівкружечками, а авокадо кубиками. Печериці ріжемо пластинами і обсмажуємо разом з скибочками баклажани на олії.
Листя лавашу змащуємо хумусом і викладаємо на нього листя салату. Поверх довільно розподіляємо овочі та гриби, посипаємо все сиром фета, звертаємо лаваш в рулет і подаємо до столу.