Вернуться назад Распечатать

Рулет з лаваша з грибами

Рулет з лаваша з грибами
В якості однієї з закусок на святковому або буденному столі, спробуйте приготувати рулет з лаваша з грибами. Різноманітність і політ фантазії, які дає ця страва, неможливо описати одним рецептом, тому ми зібрали відразу кілька найсмачніших.

Рулет з лаваша з грибами і куркою


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 160 г;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • лаваші;

  • латук - 1 качан;

  • овочева сальса - 4-5 ст. ложок.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями і пасеруємо на оливковій олії. Готовий лук повинен бути м'яким, золотавим і мати злегка солодкуватий присмак. Разом з цибулею обсмажуємо і печериці, їх попередньо необхідно очистити і нарізати пластинами. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді і розбираємо на волокна. Латук розбираємо на листя і ретельно промиваємо, після чого обсушуємо.
    Змащуємо листки лаваша овочевий сальсою. На один з країв листа кладемо латук, зверху розподіляємо гриби з цибулею і скибочки курки. Звертаємо лаваш і обсмажуємо його до золотистої скоринки з обох сторін.

    Рулет з лаваша з грибами і куркою


    Інгредієнти:

  • вірменський лаваш - 2 шт.;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • майонез;

  • рослинне масло - для смаження;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо або обсмажуємо до повної готовності, після чого нарізаємо курятину соломкою.
    Печериці ріжемо пластинками, цибулю подрібнюємо кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці. Припускаємо овочі з грибами на рослинній олії до повної готовності. Змішуємо курятину з овочами і грибами, сіль з перцем додаємо за смаком.
    Змащуємо обидва вірменських лаваша майонезом, зверху викладаємо начинку і звертаємо все в рулет. Збиваємо яйце з рівною кількістю майонезу і змащуємо отриманою сумішшю верхівку рулету. Готуємо рулети в розігрітій до 190 градусів духовці до золотистої скоринки. Запечений рулет з лаваша з грибами і куркою слід подавати гарячим.

    Рулет з лаваша з грибами і плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • оливкова олія;

  • плавлений сир - 200 г;

  • рослинна олія;

  • часник - 2 зубчики;

  • лаваші;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Болгарський перець обпалюємо на газовій горілці начорно, після чого кладемо в поліетиленовий пакет і зав'язуємо. Нехай перець пропарится, а ми тим часом цибулю наріжемо кільцями, а печериці - пластинами. Дістаємо перець з пакету і очищаємо від чорної шкірки. Нарізаємо перець соломкою. На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому цибулю з грибами.
    Лаваші змащуємо щедрим шаром плавленого сиру, зверху викладаємо шматочки цибулі, грибів і перцю, все звертаємо і відправляємо на сковороду обсмажуватися з обох боків до золотистого кольору.

    Рулет з лаваша з грибами і овочами


    Інгредієнти:

  • баклажан - 1 шт.;

  • лаваш;

  • авокадо - 1 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • сир фета - 160 г;

  • хумус;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • морква по-корейськи - 120 г;

  • листя салату;

  • помідори - 2 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • редис - 3-4 шт.


  • Рулет з лаваша з грибами
    Приготування
    Баклажани очищаємо від шкірки і замочуємо в солоній воді на 15 хвилин. Тим часом болгарський перець і редис нарізаємо соломкою, огірок ріжемо тонкими напівкружечками, а авокадо кубиками. Печериці ріжемо пластинами і обсмажуємо разом з скибочками баклажани на олії.
    Листя лавашу змащуємо хумусом і викладаємо на нього листя салату. Поверх довільно розподіляємо овочі та гриби, посипаємо все сиром фета, звертаємо лаваш в рулет і подаємо до столу.