Якщо ви бажаєте приготувати омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося - не біда, адже приготувати страву можна і без цього інгредієнта. Замінити молоко можна будь-якими іншими кисломолочними продуктами або обійтися без них взагалі, як це ми збираємося зробити.
Як зробити омлет без молока?
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; картопля (невелика) - 1 шт.; бекон - 2 листочка; яйця - 2-3 шт.; сіль, перець - за смаком; вода - 1 ст. ложка. Приготування На сковороді обсмажуємо смужки бекону до хрускоту і золотистого кольору. Шматочки бекону знімаємо з вогню і викладаємо на паперові рушники.
На витопившемся жиру швидко обсмажуємо тонкі скибочки картоплі протягом 5-6 хвилин або до золотистого кольору. Поки картопля смажиться, яйця збиваємо з сіллю і перцем, долив трохи води.
На сковороді розтоплюємо вершкове масло, виливаємо яєчну суміш, а поверх неї кладемо шматочки картоплі і бекону. Чекаємо, поки поверхня омлету почне схоплюватися, і складаємо його навпіл.
Омлет в мікрохвильовці без молока
Ось вже де проходить справжня експрес-готування, так це в мікрохвильовій печі. Через 2 хвилини повітряний і легкий омлет, приготовлений без клопоту, буде красуватися на вашому столі.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень; тертий твердий сир - 3/4 ст. Приготування Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо подрібнену зелень і натертий на дрібній тертці сир. Переливаємо омлетну суміш у форму, придатну для готування в мікрохвильовій печі. Ставимо омлет в мікрохвильовку, виставивши максимальну потужність, на 2 хвилини. Через першу хвилину готування, дістаємо і перемішуємо блюдо. Повторюємо те ж саме і по закінченні другої хвилини.
Такий простий сирний омлет без молока можна зробити в мультиварці. Змастіть чашу пристрою маслом і вилийте яєчну суміш. Через 3-5 хвилин в режимі "Випічка" омлет без молока буде готовий.
Як приготувати омлет без молока?
Ситний іспанський омлет можна приготувати з одних яєць і овочів. Список інгредієнтів можуть входити томати, перець, маслини, будь-яка зелень і навіть м'ясо. Такий омлет зможе замінити повноцінний обід.
Інгредієнти: оливкова олія; яйця - 8 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; картопля - 500 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Картоплю миємо, чистимо й нарізаємо кружечками середньої товщини. Ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими кільцями. На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому картоплю і цибулю до повної готовності, не забувши посолити і поперчити інгредієнти.
Поки картопля смажиться, яйця збиваємо з дрібкою солі. Заливаємо яєчної сумішшю картоплю і ретельно все перемішуємо. Розрівнюємо поверхню омлету лопаткою і зменшуємо вогонь. Готуємо омлет на слабкому вогні під кришкою 15-20 хвилин, після чого перевертаємо його на іншу сторону і продовжуємо готування ще 5 хвилин.
Омлет без молока в духовці
Оригінальний, красивий і зручний варіант приготування омлету криється в використанні формочок для мафінів . Пишні і смачні омлетние "кекси" піднімуть вам настрій з самого ранку.
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; шинка - 150 г; болгарський перець - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; зелень; вода - 2 ст. ложки. Приготування Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форми для кексів змащуємо маслом. Якщо у вас є спеціальні паперові формочки для випічки - і скористайтеся ними, тоді омлети буде куди простіше діставати з форми.
Шинку і перець нарізаємо кубиками. Яйця збиваємо з сіллю і перцем, додаємо нарізану шинку і перець, ретельно все перемішуємо і розливаємо омлетну суміш по формах. Ставимо омлет у розігріту духовку на 18-20 хвилин.