Домашні сухарики з сиром можуть стати ідеальною добавкою до супу або салату, або закускою до пива. Готувати їх дуже просто, а за смак і користь вони значно виграють у своїх покупних побратимів.
Рецепт сухариків із сиром
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; хліб - 2 скибочки; твердий сир - 90 р. Приготування Перед тим, як зробити сухарики з сиром, скибочки хліба слід змастити маслом з однією з сторін. До речі, для приготування сухарів краще брати квадратний сэндвичний хліб, бажано, вчорашній. Кладемо скибочки хліба олійною стороною на добре розігріту сковороду і посипаємо зверху сиром. Накриваємо сир другим скибочкою хліба і обсмажуємо одержаний сендвіч з обох боків до золотистого кольору. Нарізаємо хліб з сиром на шматочки і подаємо просто так або як доповнення до улюблених страв.
Сухарі з сиром і часником
Сухарі з сиром і часником - ідеальна закуска до пива. Головне - вибрати самий твердий сир (зразок пармезану) і натерти його як можна дрібніше, щоб, розплавилися в духовці, він максимально вбрався в скибочки хліба, а не розтікся по листу.
Інгредієнти: хліб; рослинна олія - 1/3 ст.; пармезан тертий - 1/3 ст.; часник сушений - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Шматочки хліба (беремо хліб не першої свіжості) нарізаємо кубиками і кладемо в глибоку миску. Окремо змішуємо масло з тертим сиром, сушеним часником і хорошою пучкою солі з перцем. Отриманої масляною сумішшю поливаємо сухарики і гарненько все перемішуємо. Викладаємо сухарики на деко для випікання, покритий пергаментом, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. В середині готування домашні сухарики з сиром перемішуємо, щоб рівномірно підрум'янити з усіх боків.
Як приготувати сухарики з сиром в духовці?
Інгредієнти: багет - 1 шт.; сир емменталь - 100 г; гірчиця зернова - 1 ст. ложка; сушені прованські трави - 1 ч. ложка. Приготування Багет нарізаємо скибочками і кладемо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 5 хвилин. В середині готування перевертаємо шматочки хліба на іншу сторону.
Сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з гірчицею і травами. Викладаємо сирну масу на шматочки багета, посипаємо все прованськими травами і повертаємо їх у духовку до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
Подаємо сухарики з запалі з жару до чашечки чаю , кава, супу або їмо просто так.