Проста в приготуванні закуска у вигляді лаваша з сиром і зеленню, підійде як для вживання з келихом пива, так і до чашки гарячого чаю. Ситне і смачне блюдо припаде до смаку кожному шанувальнику сирів, адже невигадливої пшеничним коржем можна обертати абсолютно будь-які види сиру і зелені, створюючи нові поєднання смаків з разу в раз.
Вірменський лаваш з сиром і зеленню
Інгредієнти: вірменський лаваш - 2-3 шт.; твердий сир - 100 г; в'ялені томати - 4 шт.; болгарський перець - 1 шт.; гострий перець - за смаком; коріандр - пучок. Приготування Болгарський перець наколюємо і обпалюємо на конфорці до утворення чорної шкірки. Шкірку зчищаємо, а м'якоть плоду відокремлюємо від численних насіння. Нарізаємо перець соломкою. В'ялені томати подрібнюємо і змішуємо з тертим сиром. Туди ж додаємо нарізаний гострий перець і пучок подрібненого коріандру.
Тепер, коли начинка готова, можна приступати до формування закуски. Можна викласти сирну суміш з перцями на край лаваша і згорнути в рулет, ну а якщо у вас лаваш невеликого діаметра, то зробіть так, як зробили ми - розподіліть начинку по всій поверхні коржі і накрийте її ще одним коржем зверху. Запікайте вірменські лаваші в духовці до тих пір, поки не розплавиться сир.
Рецепт смаженого лаваша з сиром і зеленню
Інгредієнти: шинка - 200 г; сир моцарелла - 200 г; гострий перець - за смаком; зелений лук, петрушка - за смаком; сіль, перець - за смаком; лаваш - 1 шт.; рослинне масло. Приготування Шинку і сир нарізаємо дрібними кубиками і змішуємо. Додаємо в суміш подрібнену зелень і гострий перець. Солимо і перчимо начинку за смаком.
Лаваш розрізаємо на 4 шматочки. На край кожного з шматочків кладемо по порції сирної начинки з зеленню і звертаємо лаваш в трубочку, не забувши підвернути і верхні краї.
Обсмажуємо трубочки з лаваша на рослинній олії до золотистого кольору з обох сторін. Перед подачею, викладаємо трубочки з лаваша на серветку, щоб прибрати зайвий жир, а потім подаємо з соусом. У якості останнього може виступати кетчуп, сметана із зеленню або домашній майонез.
Тонкий лаваш з сиром і зеленню
Інгредієнти: сметана - 250 г; крем-сир - 250 г; гострий перець - 1 шт.; тертий твердий сир - 1 ст.; часник - 1 зубчик; сушений лук - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком; лаваш. Приготування Збиваємо сметану з крем-сиром, додаємо подрібнений гострий перець, часник, сушену цибулю і сіль з перцем за смаком. Присмачую суміш тонко натертим твердим сиром. Отриману масу рівним шаром розподіляємо по всій поверхні лаваша і звертаємо останній в рулет. Загорнути рулет плівкою і залишаємо в холодильнику на годину. Після, рулет можна звільнити від плівки і нарізати порційними шматочками.
Лаваш з сиром і зеленню в духовці
Інгредієнти: лаваш - 1 шт.; твердий сир або суміш сирів - 300 г; крем-сир - 100 г; яєчний жовток - 2 шт.; зелень петрушки - за смаком; шпинат - 1 пучок; червоний цибуля - 1 шт.; томатний соус - 1 ст.; рослинне масло. Приготування Твердий сир натираємо на дрібній тертці і змішуємо з подрібненою зеленню. Додаємо в суміш половину крем-сиру і яєчний жовток.
Червоний цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на рослинному маслі до м'якості. В кінці готування додаємо до цибулі зелень шпинату і перемішуємо. Додаємо остигнула зажарку в сирну суміш.
Сир, не шкодуючи, викладаємо на один з країв лаваша і щільно загортаємо останній в трубочку. Розрізаємо рол навпіл і викладаємо у змащену маслом форму для випікання. Змащуємо рулети томатним соусом, зверху викладаємо шматочки крем-сиру і запікаємо все в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин.