Вернуться назад Распечатать

Сирні палички до пива - рецепти

Сирні палички до пива - рецепти
Сирні палички - це одна з найпростіших закусок до пива і супів. Французи люблять подавати страву до знаменитого луковому супу . А в нашій країні це одна з найпопулярніших закусок, яка доповнює смак пива. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати сирні палички до пива в домашніх умовах.

Сирні палички до пива


Інгредієнти:

  • сир твердий - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • борошно - 200 г;

  • молоко - 100 мл;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • олія соняшникова;

  • сіль;

  • перець;

  • спеції.


  • Приготування
    Сир нарізаємо брусочками. Яйця збиваємо зі спеціями, сіллю і молоком. Сирні брусочки обвалюємо в борошні і опускаємо їх у збитих яйцях. Після цього ретельно обвалюємо утворені палички в панірувальних сухарях дуже швидко, щоб з сиру не стек кляр. В паніровку при бажанні додаємо спеції і кунжут - це додасть паличкам незвичайний вигляд. Викладаємо сирні палички на добре розігріту сковороду і обсмажуємо три хвилини. Дістаємо палички зі сковороди і опускаємо їх паперовим рушником, подаємо на стіл з різноманітними соусами.

    Рецепт сирних паличок до пива


    Інгредієнти:

  • масло вершкове - 100 г;

  • борошно - 180 г;

  • сир твердий - 50 г;

  • петрушка;

  • цибуля зелена;

  • гірчиця;

  • чорний перець;

  • перець гіркий;

  • сіль;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Вершкове масло і борошно подрібнюємо ножем до отримання крихти. Натираємо сир, петрушку і цибулю подрібнюємо і додаємо до крихті. Солимо, перчимо, додаємо 05 ч. ложки гірчиці і спеції. Інгредієнти ретельно перемішуємо і додаємо до них збите яйце. Отримане тісто вимішуємо, формуємо кулю і відправляємо в холод на 40 хвилин. Після цього тісто розгортаємо в пласт середньої товщини і нарізаємо на смужки. Викладаємо їх на деко, попередньо змащений маслом, і випікаємо до утворення золотистої скоринки.

    Палички до пива з сиру


    Інгредієнти:

  • листкове тісто - 300 г;

  • жовток - 1шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • натертий сир - 75 г;

  • солодка мелена паприка;

  • чорний мелений перець;

  • сіль;

  • насіння кмину;

  • кунжут;

  • мак;

  • коріандр.


  • Сирні палички до пива - рецепти
    Приготування
    Чекаємо, поки тісто стане м'яким, і розкачуємо його в прямокутник. Жовтки збиваємо з молоком і змащуємо частиною цієї суміші тісто. На половину раскатного тесту висипаємо тертий сир, перець, паприку і накриваємо все другою половиною тіста і добре притискаємо. Тісто розрізаємо на смуги і закручуємо його у форму спіралей. На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо палички. Кінці сирних паличок добре закріплюємо і змащуємо залишками жовтка, посипаємо крупною сіллю, насінням кмину і кунжуту, маком і коріандром. Палички випікаємо в духовці, розігрітій до 220 градусів до готовності.