Сирні палички - це одна з найпростіших закусок до пива і супів. Французи люблять подавати страву до знаменитого луковому супу . А в нашій країні це одна з найпопулярніших закусок, яка доповнює смак пива. Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати сирні палички до пива в домашніх умовах.
Сирні палички до пива
Інгредієнти: сир твердий - 500 г; яйця - 3 шт.; борошно - 200 г; молоко - 100 мл; панірувальні сухарі - 100 г; олія соняшникова; сіль; перець; спеції. Приготування Сир нарізаємо брусочками. Яйця збиваємо зі спеціями, сіллю і молоком. Сирні брусочки обвалюємо в борошні і опускаємо їх у збитих яйцях. Після цього ретельно обвалюємо утворені палички в панірувальних сухарях дуже швидко, щоб з сиру не стек кляр. В паніровку при бажанні додаємо спеції і кунжут - це додасть паличкам незвичайний вигляд. Викладаємо сирні палички на добре розігріту сковороду і обсмажуємо три хвилини. Дістаємо палички зі сковороди і опускаємо їх паперовим рушником, подаємо на стіл з різноманітними соусами.
Рецепт сирних паличок до пива
Інгредієнти: масло вершкове - 100 г; борошно - 180 г; сир твердий - 50 г; петрушка; цибуля зелена; гірчиця; чорний перець; перець гіркий; сіль; яйце - 1 шт. Приготування Вершкове масло і борошно подрібнюємо ножем до отримання крихти. Натираємо сир, петрушку і цибулю подрібнюємо і додаємо до крихті. Солимо, перчимо, додаємо 05 ч. ложки гірчиці і спеції. Інгредієнти ретельно перемішуємо і додаємо до них збите яйце. Отримане тісто вимішуємо, формуємо кулю і відправляємо в холод на 40 хвилин. Після цього тісто розгортаємо в пласт середньої товщини і нарізаємо на смужки. Викладаємо їх на деко, попередньо змащений маслом, і випікаємо до утворення золотистої скоринки.
Палички до пива з сиру
Інгредієнти: листкове тісто - 300 г; жовток - 1шт.; молоко - 1 ст. ложка; натертий сир - 75 г; солодка мелена паприка; чорний мелений перець; сіль; насіння кмину; кунжут; мак; коріандр. Приготування Чекаємо, поки тісто стане м'яким, і розкачуємо його в прямокутник. Жовтки збиваємо з молоком і змащуємо частиною цієї суміші тісто. На половину раскатного тесту висипаємо тертий сир, перець, паприку і накриваємо все другою половиною тіста і добре притискаємо. Тісто розрізаємо на смуги і закручуємо його у форму спіралей. На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо палички. Кінці сирних паличок добре закріплюємо і змащуємо залишками жовтка, посипаємо крупною сіллю, насінням кмину і кунжуту, маком і коріандром. Палички випікаємо в духовці, розігрітій до 220 градусів до готовності.