Ця оригінальна закуска з сиру по зовнішньому вигляду нагадує цукерки «Рафаелло», але замість кокосової стружки ми робимо сирну. Блюдо виходить зовсім не солодким, а трохи гострим і солоним.
Кульки «Рафаелло» з сиру
Інгредієнти: розм'якшений вершковий сир - 100 г; розкришений сир фета - 100 г; соус ворчестер - 05 ч. ложки; зелена цибуля; спеції; свіжа петрушка; свіжий огірок - 1 шт.; помідори черрі - 2 шт.; чорні оливки; мигдаль - за смаком. Приготування У глибоку миску кладемо розм'якшений вершковий сир, розкришений сир фету, додаємо трохи соусу, спецій і подрібненого зеленого лука. Потім збиваємо ці інгредієнти міксером до однорідної маси, накриваємо зверху кришкою і ставимо в холод на 1 годину, поки суміш не стане твердою. Далі формуємо сирну масу в кульки діаметром 2 сантиметри, всередину кладемо мигдаль, обвалюємо кожну «Рафаэллу» в петрушці і подаємо відразу ж на стіл з скибочками огірка, помідорками черрі і чорними оливками.
«Рафаелло» з сиру з часником
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; крабові палички - 3 шт.; твердий сир - 200 г; волоські горіхи - 100 г; майонез - 3 ст. ложки; оливки без кісточок - 350 р. Приготування Часник чистимо і подрібнюємо за допомогою преса. Крабові палички натираємо на терочке і висипаємо в неглибоку миску. Твердий сир теж трьом, а горіхи рубаємо ножем. Далі в зелені оливки без кісточок, вкладаємо по кілька шматочків горіха. У мисці змішуємо сир з часничком, заправляємо домашнім майонезом і ретельно перемішуємо. Поділяємо сирну масу на невеликі кульки, сплющує в коржі, кладемо на кожну по оливці з горіхом і формуємо кульки. Обвалюємо їх у тертих крабових паличках і подаємо.
Рецепт «Рафаелло» з сиру
Інгредієнти: крабові палички - 250 г; майонез - 4 ст. ложки; плавлений сир - 400 г; маслини без кісточок - 50 г; часник - 2 зубчики; яйце - 4 шт. Приготування Отже, плавлені сирки розгортаємо, виймаємо з упаковки,
розрізаємо на 8 частин і видавлюємо кожну через часникодавку. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо від шкаралупи і теж подрібнюємо за допомогою преса. Часник очищаємо, видавлюємо, додаємо до основної маси, заправляємо майонезом і все перемішуємо виделкою.
Тепер беремо добре заморожені крабові палички , зрізаємо з них червону смужку, а білу частину натираємо на терочке. Після цього з сирної маси формуємо невелику коржик, кладемо в серединку маслину, ліпимо кульку і обвалюємо його в крабовою стружці. Таким чином, робимо всі інші «Рафаэлки» з плавленого сиру і прибираємо їх в холодильник приблизно на 30 хвилин. Потім викладаємо закуску на блюдо і подаємо до столу.