Ми всі пробували і знаємо, що представляють із себе сосиски в тісті але давайте подивимося на це блюдо по-іншому. Чому б не подати сосиски по-новому або не використовувати в їх приготуванні нові види тіста? У рецептах далі ми навчимося готувати сосиски на новий лад - в листковому тісті .
Рецепт сосисок в листковому тісті
Інгредієнти: оливкова олія - 30 мл; червоний цибуля - 2 шт.; коричневий цукор - 60 г; листкове тісто - 2 аркуша; яйце - 1 шт.; сосиски - 8 шт. Приготування Духова шафа підігріваємо до 200 градусів. Покриваємо деко пекарської папером.
У сковороду наливаємо трохи олії і пасеруємо на ньому цибулю. Через 10 хвилин додаємо цукор і чекаємо, поки він карамелізується близько 5 хвилин. Даємо засмажки охолонути.
Розрізаємо кожен лист тіста на чотири шматки. Одну з частин кладемо на робочу поверхню і змащуємо її краї яйцем. Розподіляємо столову ложку цибульного засмажки, поверх кладемо сосиску і закатуємо її в рулет. Поверхню рулету також змащуємо збитим яйцем.
Випікаємо сосиски в готовому листковому тісті 25 хвилин або до золотистого кольору тесту, подаємо з чатні або томатним соусом.
Смажені сосиски в листковому тісті
Інгредієнти: сосиски - 6 шт; твердий сир - 150 г; зелень - 1 пучок; листкове бездріжджове тісто - 1 аркуш. Приготування Сосиски розрізаємо на половинки. Дрібно нарубану зелень з'єднуємо з тертим сиром. На посипаній борошном поверхні розкочуємо пласт листкового тіста максимально тонко і ділимо його на квадрати однакового розміру. На один з країв квадрата кладемо сосиску, а поруч розподіляємо тертий сир. Промазуємо краї тіста водою і скачуємо сосиску в рулет, фіксуючи тісто так, щоб у процесі смаження сир не витік на сковороду.
У сковороді підігріваємо трохи олії і обсмажуємо на ньому сосиски в листковому бездрожжевом тісті до золотистого кольору.
Сосиски, запечені в листковому тісті з томатним соусом
Інгредієнти: тісто листкове - 250 г; сосиски - 400 г; оцет - 1 ч. ложка; томати черрі - 6 шт.; кетчуп - 6 ст. ложок; свіжа зелень. Приготування Тісто тонко розкачуємо і нарізаємо смужками товщиною в сантиметр. Обертаємо смужки навколо сосисок так, щоб шматочки сосиски виднілися в проміжках. Тепер блюдо викладаємо на деко і запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах.
Змішуємо кетчуп з оцтом, подрібненими томатами і зеленню. Подаємо сосиски разом з томатним соусом.
Сосиски в листковому дріжджовому тісті
Інгредієнти: яйця - 2 шт.; листкове тісто - 450 г; домашні сосиски - 250 г; свіжа хлібна крихта - 1/4 ст.; зелень петрушки - 1 /4 ст.; ріпчаста цибуля - 1 /4 ст.; часник - 1 зубчик; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка. Приготування Деко для випікання покриваємо пергаментом. У мисці збиваємо яйце і додаємо до нього фарш з домашніх сосисок. Слідом за м'ясом кладемо свіжу хлібну крихту, подрібнену зелень петрушки, гірчицю і білий цибулю з часником.
На посипаній борошном поверхні розкочуємо пласт листкового тіста
і нарізаємо його на смуги завдовжки 25 і шириною в 9 див. Між двох таких смуг розподіляємо фарш, краї тіста змащуємо водою і скачуємо все в рулет. Далі, кладемо рулет в морозильну камеру хвилин на 15 щоб він злегка подмерз, а процес нарізки спростився. Після, можна нарізати рулет на шматочки будь-якій зручній для вас довжини.
Викладаємо рулети на деко, змащуємо їх водою, розтопленим маслом, молоком або збитим жовтком і випікаємо в підігрітій до 210 градусів духовці 25 хвилин.
Подавати рулети можна самостійно або з будь-яким улюбленим соусом в гарячому або холодному вигляді.