Човники з сьомгою - оригінальна, святкова закуска, яка прикрасить будь-який стіл. Ми розповімо вам сьогодні кілька способів приготування цього делікатесного страви, а ви підберіть для себе більш підходящий і дивуйте гостей.
Картопляні човники з сьомгою
Інгредієнти: сьомга свіжа - 200 г; сир плавлений - 200 г; картопля - 3 шт.; сир - 100 г; спеції. Приготування Картопля гарненько промиваємо, відварюємо практично в мундирі до готовності, даємо трохи охолонути і очищаємо від шкірки. Тепер розрізаємо бульби вздовж на половинки і маленькою ложечкою виймаємо серединки, щоб вийшли човники. Далі беремо сьомгу, шаткуємо її кубиками, солимо і перчимо. Потім обсмажуємо її на сковороді в рослинному маслечко, а потім змішуємо з плавленим сирком і наповнюємо приготованою масою картопляні кошики. Твердий сир подрібнюємо на терочке і присипаємо блюдо зверху. Відправляємо все в добре розігріту духовку і запікаємо хвилин 15.
Човники з листкового тіста з сьомгою
Інгредієнти: листкове тісто - 250 г; сьомга слабосолона - 100 г; вершковий сир - 3 ст. ложки; лимон - 3 скибочки; мак - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт. Приготування Листкове тісто розкачуємо в тоненький пласт і нарізаємо невеликими квадратиками. Потім слепляем акуратно кінці, формуючи човники, і викладаємо заготовки на деко з пергаментом. Змащуємо їх збитим яйцем, присипаємо маком і випікаємо в розігрітій духовці хвилин 10. Потім усередину кожної човники викладаємо невеликими порціями м'який вершковий сир, прикрашаємо зеленню салату, лимонними скибочками, шматочками сьомги і гілочками укропчика. Викладаємо на блюдо і подаємо вишукану закуску до святкового столу.
Човники з авокадо з сьомгою
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; сьомга - 80 г; оливки без кісточок - 8 шт.; болгарський червоний перець - 1 шт.; сир - 70 г; майонез; спеції; свіжа зелень. Приготування Оливки рубаємо кружечками, перчик шаткуємо кубиками, а сир нарізаємо невеликими скибочками. М'якоть сьомги зрізаємо з шкіри і подрібнюємо квадратиками. Авокадо промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл, видаляємо кісточку і акуратно видаляємо м'якоть, яку подрібнюємо. Щоб вона не потемніла, збризкуємо її лимонним соком і змішуємо всі інгредієнти в салатник. Заправляємо все майонезом, перемішуємо і наповнюємо зелені половинки салатом. Прикрашаємо блюдо листочками зелені і подаємо закуску човники з сьомгою до столу.