Яєчня може не тільки виступати в якості ідеального сніданку на пару з беконом, але і представляти собою основу для солодкого фруктового страви. Додайте до омлету трохи яблук, меду , кориці і отримаєте не менш смачне блюдо для початку дня. Також не варто забувати про те, що яблука чудово поєднуються з птахом, а тому яєчня з яблуками не завжди повинна бути солодкою.
Рецепт яєчні з яблуками і курятиною
Ця дієтична яєчня складається лише з яєчних білків. Страва, створене спеціально для тих, хто обмежує споживання холестерину і стежить за своєю фігурою.
Інгредієнти: кокосове масло -12 м; білки 8 яєць; яловичина (філе) - 150 г; велике яблуко - 1 шт.; листова капуста - 3-4 листків; волоський горіх - 20 р. Приготування Розігріваємо кокосове масло у товстостінній сковороді і обсмажуємо на ньому кубики курятини зі спеціями. Коли курятина стане золотистою, змішуємо її з яблучними скибочками і тримаємо суміш на сковороді ще хвилин 30. Перекладаємо куру і яблука на тарілку, а замість них обсмажуємо зелене листя капусти поки ті не підів'януть, протягом 30 секунд. Змішуємо капусту з яблуками та курою, заливаємо все збитими з сіллю білки і посипаємо горішками зверху. Зменшуємо жар і готуємо яєчню з яблучними часточками 4 хвилини.
Як приготувати яєчню з яблуками?
Інгредієнти: великі яйця - 6 шт.; масло вершкове - 40 г; зелене яблуко; тертий сир - 60 г; сіль, кориця, мелений перець - за смаком. Приготування На розтопленому маслі обсмажуємо тонкі часточки яблук, посипати їх корицею. Через 5 хвилин прибираємо яблука зі сковороди, а на їх місці обсмажуємо яйця, приправивши їх по смаку. Чекаємо, поки низ яєчні схопиться, а верх залишиться сируватим, і в цей момент викладаємо яблучні скибочки поверх. Посипаємо яєчню сиром і перекладаємо на тарілку.
Омлет з яблуками
Інгредієнти: яблуко (середнього розміру) - 1 шт.; кленовий сироп - 2 ч. ложки; яйця курячі - 2 шт.; вершкове масло - 15 г; мелена кориця - 1/2 ч. ложки; жирні вершки - 45 мл; тертий твердий сир - 60 г; смажені горіхи - 2 ст. ложки. Приготування Тонкі скибочки яблук припускаємо до напівготовності, після чого додаємо корицю і кленовий сироп, перемішуємо і чекаємо ще секунд 30. Яйця ділимо на жовтки і білки : жовтки збиваємо з вершками, а білки в стійку піну (до твердих піків). З'єднуємо жовтки з білками і виливаємо суміш на окрему сковороду. Чекаємо, поки низ омлету схопиться, а на верх викладаємо яблука і посипаємо все сиром. Коли сир розтане, а яйця остаточно схопляться, страву можна подавати до столу.
Солодкий омлет з яблуками
Інгредієнти: борошно - 3 ст. ложки; розпушувач - 1/4 ч. ложки; вода - 40 мл; молоко кокосове - 20 мл; оцет - 20 мл; кокосовий цукор - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; кориця мелена - 3 г; мелений мускатний горіх - 15 м; яблуко (зелене, велике) - 1 шт. Приготування Цей омлет ми будемо запікати, тому перед початком приготування інгредієнтів, доводимо температуру
духової шафи до 175 градусів. Борошно з'єднайте з розпушувачем і сіллю. Окремо від сухої суміші збиваємо жовтки двох яєць з водою і молоком, додаємо цукор і оцет, а також прянощі - корицю і мускат. З'єднуємо суху борошняну суміш з жовтковою і збиваємо до однорідності. Збиваємо білки до твердих піків і акуратно з'єднуємо з жовтковою основою. Повітряне тісто перелити у форму або товстостінну сковороду. Поверх омлету викладаємо скибочки яблук і відправляємо блюдо готується в духовці.
Запікаємо яблучний омлет 18 хвилин, а перед подачею поливаємо кленовим сиропом. Подавати страву потрібно відразу ж після приготування.