Томати в клярі можуть стати вашим новим фаворитом серед гарячих закусок. Проста в приготуванні і дуже дешева, ця закуска здивує вас своїм приємним смаком.
Смажені помідори в клярі
Інгредієнти: томати - 4 шт.; борошно - 1 ст.; яйця - 2 шт.; молоко - 2 ст. ложки; хлібна паніровка - 1 ст.; рослинне масло - 1/2 ст.; майонез - 2 ст. ложки; тертий твердий сир - 1 ст.; сіль, перець - за смаком. Приготування Томати для смаження слід вибирати трохи більш щільні, так як м'які соковиті плоди можуть просто перетворитися на кашу під час смаження.
Отже, промиті і обсушені плоди нарізаємо кільцями товщиною в півсантиметра. В одну миску насипаємо борошно, у другу - хлібну паніровку, а в третій молоко збиваємо з яйцями, сіллю і перцем.
У сковороді розігріваємо рослинне масло. Шматочки томатів спершу обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчно-молочну суміш і обвалюємо в сухарях наостанок. Обсмажуємо томати на розігрітій олії до золотистої скоринки, а надлишки жиру вбираємо, виклавши томати на паперовий рушник.
Змішуємо тертий твердий сир з майонезом, розподіляємо отриману масу по поверхні одного томату і накриваємо його шматочком іншого. Складаємо помідорний "сендвіч" зубочисткою.
Помідори черрі в клярі - рецепт
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; молоко - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; вода - 2 ст. ложки; хлібна паніровка - 1 ст.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; томати черрі. Приготування Томати черрі занурюємо в молоко, потім посипаємо борошном і знову занурюємо у збите з водою, сіллю і перцем яйце. Обвалюємо томати в сухарях, намагаючись струсити надлишки. У фритюрі розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому плоди до золотистого кольору, після чого вбираємо надлишки жиру з допомогою паперової серветки і відразу ж подаємо страву до столу.
Смажені помідори в сирному клярі - рецепт
Інгредієнти: томати - 4 шт.; сіль, перець - за смаком; часник сушений - 1/2 ч. ложки; твердий сир - 150 г; сметана -2 ст. ложки; мука - 4 ст. ложки; яйце - 2 шт.; рослинне масло - для смаження. Приготування Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо товстими кільцями. Обвалюємо шматочки в підсоленій борошні. З сметани, сиру, яєць, солі, перцю і часнику готуємо сирний кляр. Занурюємо обсипані борошном томати в сирний кляр і обсмажуємо їх на сковороді на розігрітому рослинному маслі. Подаємо закуску гарячою в компанії з улюбленим соусом. Приємного апетиту!