Рулети з зеленню можуть бути приготовані в декількох різних варіаціях: гарячі рулети з м'яса або птиці, або легкі холодні закуски в лаваші, рисовому папері, млинці, овочах, пасти, омлеті або піті. У будь-якому випадку, обидва варіанти страви вийдуть дивовижними на смак і дуже ароматними завдяки великій кількості зелені.
Сирний рулет з зеленню
Інгредієнти: млинці - 400 р; крем-сир - 1 ст.; цедра 1 лимона; зелена цибуля, кріп; червоний цибуля - 1 шт.; копчена сьомга - 200 р. Приготування Зелень максимально подрібнюємо і додаємо в крем сир. Слідом закладаємо лимонну цедру і приправляємо всі дрібкою чорного перцю. Розподіляємо сирну масу по млинцю, а з одного з країв розкладаємо скибочки копченої риби і тонкі кільця солодкого лука. Звертаємо блін в рулет нарізаємо на порційні шматочки.
Рулет із зеленню і сьомгою слід подавати в холодному вигляді, посипавши свіжим кропом.
Рулет з сиром і зеленню
Інгредієнти: оливкова олія -1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 2 зубчики; шпинат - 2 жмені; цедра 1 лимона; сир - 250 г; яйце - 1 шт.; зелена цибуля; сир фета - 75 г; листкове тісто - 1 упаковка; рослинне масло. Приготування У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнену ріпчасту цибулю до прозорості. Додаємо до цибулі нарізаний часник і продовжуємо готування ще хвилину. Тепер настала черга шпинату, його слід обсмажувати 5 хвилин, а потім можна прибирати начинку з вогню.
Духовку розігріваємо до 180°С. Змішуємо остиглу шпинатну суміш з сіллю, перцем, лимонною цедрою, сиром, зеленою цибулею, фетою і яйцем.
Розморожене листкове тісто розкачуємо і розподіляємо за нього сирну начинку. Звертаємо пласт тіста в рулет, змащуємо рослинним маслом і ставимо випікатися 30-35 хвилин. Рулет з зеленню можна буде подавати до столу через 5 хвилин після приготування.
Рулет з лаваша з зеленню
Інгредієнти: лаваш - 2 аркуша; сир сулугуні - 250 г; майонез - 4 ст. ложки; кінза, кріп, петрушка; рослинне масло - для смаження; чорний перець. Приготування Сир сулугуні натираємо на дрібній тертці і змішуємо з дрібно нарізаною зеленню. Щоб маса вийшла більш однорідною, додаємо до сиру 4 столові ложки майонезу, а потім приправляємо дрібкою чорного або гострого перцю. Розподіляємо начинку з нарізаним квадратами листом лаваша і звертаємо їх у рулет, підвернувши бічні краї. Обсмажуємо рулети на рослинному маслі до золотистої скоринки з обох сторін.
Рулет з сулугуні з зеленню слід подавати на стіл відразу ж після приготування.
Курячий рулет з зеленню
Інгредієнти: куряче філе (половинки) - 4 шт.; бекон - 4 скибочки; шпинат - 300 г; крем-сир - 150 г; тертий пармезан - 1 /4 ст.; сіль, перець - за смаком; тертий сир моцарелла - 1 1/2 ст.; яєчні білки - 2 шт.; хлібна паніровка - 1 1/2 ст.; томатний соус - 2 ст. Приготування Розігріваємо духовку до 210°С. Дно дека для випічки змащуємо маслом. Куряче філе надрізаємо навпіл і розкриваємо на кшталт книги, після чого приправляємо його сіллю і перцем з обох сторін.
Бекон нарізаємо і обсмажуємо до хрускоту, знімаємо його з вогню, а на витопившемся після смаження жиру готуємо свіжий шпинат протягом 2 хвилин. Обсмажений шпинат кладемо в чашу блендера і збиваємо з усіма видами сирів, беконом, сіллю і перцем. Отриману начинку викладаємо на куряче філе і звертаємо його в рулет. Фіксуємо рулет зубочистками і занурюємо в яєчні білки, після чого обвалюємо в хлібній паніровці. Запікаємо курячі рулети 25-30 хвилин, а потім посипаємо їх сиром і виливаємо на деко соус, повертаємо куру під гриль ще на 2-3 хвилини.
Аналогічним чином готується і м'ясний рулет з зеленню, правда час випікання м'яса слід збільшити на 7-10 хвилин.